پیام خوزستان
شفیعی: کار اول اساتید دانشگاه، معلمی و بعد مدیریت است
سه شنبه 25 تير 1398 - 17:35:57
پیام خوزستان - مسئول دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان گفت: برای یک معلم در دانشگاه، کار اول معلمی است و پست‌ها و مدیریت‌ها، کار دوم محسوب می‌شود.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، سید محسن شفیعی در آیین تکریم رییس پیشین دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر و معارفه سرپرست این دانشگاه که امروز، 25 تیرماه در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: برای یک معلم در دانشگاه، کار اول معلمی است و اعتبارات، پست‌ها و مدیریت‌ها برای اساتید ما، کار دوم محسوب می‌شود.
وی افزود: هیچ مدیر دانشگاهی از جابجایی دلتنگ نخواهد بود، چرا که به این شکل به کار اصلی خود نزدیک خواهد بود و این فرد می‌تواند معلمی و شاگردپروری کند.
مسئول دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان ادامه داد: هیچ معلمی نیز از هیچ پستی خوشحال نخواهد بود، مگر اینکه بداند در آن پست می‌تواند خدمتی انجام دهد. این دوران، دوران گذرایی است.
به گزارش ایسنا، در این آیین همچنین لطف‌الله خواجه‌پور، رئیس پیشین دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر اظهار کرد: حدود سه سال پیش که مسئولیت دانشگاه را بر عهده گرفتم، فضای این دانشگاه از یک دو دستگی برخوردار بود. با این شرط سمت را قبول کردم که دانشگاه مستقل باشد. دانشگاه باید تصمیم‌ساز و مستقل باشد و در عین حال با احترام به نهادهای بیرونی به کار خود ادامه دهد.
وی افزود: زمانی که برای مصاحبه به وزارت علوم رفتم، دو شرط داشتم. شرط اول من، حفظ استقلال دانشگاه بود. شرط دیگر من نیز این بود که دانشگاه علوم و فنون خرمشهر زیرمجموعه وزارت علوم باقی بماند. وزارت علوم نیز گفت که در این زمینه از ما حمایت می‌کند. با گذشت زمان، فشار و مداخله‌های بی‌جای نمایندگان خرمشهر و آبادان آغاز شد. این مداخله‌های بی‌جا جلوی حرکت رو به جلوی دانشگاه را گرفت.
رئیس پیشین دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر گفت: در حوزه عمرانی نیز پروژه‌هایی داشتیم که سال‌ها نیمه‌تمام رها شده بودند. به عنوان اولین وظیفه خود تلاش کردم شرایط دانشگاه را آرام کنم. پس از این کار به دنبال ادامه فعالیت‌های عمرانی و ساختمان‌های دانشگاه که 10 سال نیمه‌تمام باقی مانده بودند، رفتم و تاکنون تعدادی از این ساختمان‌ها افتتاح شده‌اند. در بخش عمرانی تمرکز زیادی بر زیربناها داشتیم.
خواجه‌پور تصریح کرد: در این زمان مرتبا درگیری‌های لفظی یا صحبت‌هایی با نمایندگان داشتیم که خواسته‌های غیرمربوط داشتند. نسبت هیات علمی به دانشجوی ما ضریب 1.7 است اما برخی نمایندگان اصرار داشتند که اعضای هیات علمی بیشتری جذب کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت شاید سرعت رشد ما کم بود، اما همیشه فرآیندی رو به جلو داشتیم. اینکه کسی در خرمشهر مسئولیتی بپذیرد، کار بزرگی است. در خرمشهر خون هزاران شهید ریخته شده است، شهدایی که تلاش کردند تا خرمشهر باقی بماند.
رئیس پیشین دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر تصریح کرد: گفته شد که منطقه آزاد یک فرصت است اما این برای ما فرصت نبود. ما یک قرارداد پژوهشی چهار ساله با منطقه آزاد امضا کرده‌ایم که هنوز مبلغ قرارداد به طور کامل به ما پرداخت نشده است.
خواجه‌پور افزود: تفاهم‌نامه‌ای نیز با بصره امضا شد. ما با مسئولان این دانشگاه صحبت کردیم و گفتیم که اگر بخواهیم تفاهم‌نامه وارد فاز اجرایی شود، سریع‌ترین راه برای اجرایی شدن آن یک طرح پژوهشی مشترک است. چندین مورد به آن‌ها پیشنهاد دادیم که همه رد شدند و در مواردی نیز که پذیرفتند، می‌خواستند کار بدون پرداخت پول انجام شود.
وی ادامه داد: مردم عادی در بصره خواهان این مساله هستند که اینجا درس بخوانند؛ اما دانشگاه ما در لیست دانشگاه‌های معتبر وزارت علوم عراق نیست. در این زمینه مکاتباتی با وزارت علوم داشتیم تا این مشکل حل شود، اما هنوز در این زمینه اقدامی صورت نگرفته است.
رئیس پیشین دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر افزود: با توجه به کاهش تعداد دانشجو، بودجه دانشگاه نیز کاهش پیدا کرد. اما هزینه‌های دانشگاه‌های ما بسیار بالا است. 25 درصد دانشجویان ما را دانشجویان دوران تحصیلات تکمیلی تشکیل می‌دهند. هزینه هر دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد حداقل 10 میلیون تومان است. با توجه به هزینه بالای پایان‌نامه‌ها انتظار داریم در حوزه بودجه‌های عمومی کمک بیشتری به این دانشگاه شود.
همچنین منصور زراءنژاد، سرپرست دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر گفت: باید دست به دست هم دهیم و از تمام امکانات و ظرفیت‌ها بهره ببریم تا دانشگاه را در چهارچوب نقشه علمی کشور و سیاست‌گذاری‌های وزارت علوم پیش ببریم.
وی افزود: باید از ظرفیت‌های موجود در منطقه به نحو احسن استفاده کنیم. اگر بتوانیم اهمیت دانشگاه و فرآیندها را به درستی تعریف کنیم، یقینا شرایط بسیار مطلوب خواهد بود.
زراءنژاد گفت: ما با ظرفیت‌های بسیار خوبی مواجه هستیم. در چند هفته اخیر گام‌های خوبی در حوزه ارتباط با آموزش عالی در بصره برداشته شده است. امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنیم.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/126003/شفیعی--کار-اول-اساتید-دانشگاه،-معلمی-و-بعد-مدیریت-است
بستن   چاپ