پیام خوزستان
ساماندهی استندهای سیگار در فروشگاه‌های خوزستان به کجا رسید؟
دوشنبه 24 تير 1398 - 18:00:13
پیام خوزستان - مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به ممنوع بودن هرگونه تبلیغ دخانیات گفت: با وجود مصوبه ساماندهی استندهای سیگار در فروشگاهها، همچنان یکی از خیره کننده ترین بخشها در مراکز خرید، قسمت استندهای سیگار است.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، فرهاد صفدری در جلسه شورای سلامت که امروز (24 تیرماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، در خصوص ساماندهی استندهای سیگار اظهار کرد: طبق مصوبه ای که داشتیم مقرر بود بحث ساماندهی استندهای سیگار در فروشگاهها انجام شود. اکنون زمانی که به مراکز خرید مراجعه می‌کنیم یکی از خیره کننده ترین بخشها، قسمت استندهای سیگار است در حالی که به استناد ماده 3 قانون جامع مبارزه با دخانیات، هرگونه تبلیغ دخانیات ممنوع است بنابراین یکی از مصوبات شورای سلامت بحث ساماندهی این ویترینها بود.
وی افزود: پس از جلسات متعدد، مقرر شده بود که بحث درپوش دار کردن ویترینها به نحوی انجام شود که تنها در صورت وجود مراجعه کننده، درپوش باز شود و پس از فروش سیگار، مجدداً درپوش گذاشته شود.
مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت خوزستان گفت: حدود 46 درصد از استندهای سیگار درپوش دار شدند و حالت تبلیغ کنندگی آنها کنترل شد اما واقعیت این است که این درپوش ها به شکل صحیح مورد بهره‌برداری قرار نمی‌گیرند. در برخی فروشگاهها درپوش را برداشته اند و به همین دلیل ممکن است نمود عملکرد به خوبی مشخص نشود.
صفدری بیان کرد: همچنین مقرر بود که همه دستگاههای ذیربط پای کار باشند و استندهای سیگار کنترل شوند. عملکرد ما در این زمینه بسیار نیازمند تقویت است زیرا همچنان جنبه تبلیغی در سوپرمارکتها وجود دارد.
وی با اشاره به وضعیت لایروبی و آهک پاشی در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در بهار 98 اظهار کرد: وضعیت عملکرد لایروبی و آهک پاشی جوی های روباز در بخش شهری در اندیمشک 40 درصد، حمیدیه 50 درصد، کارون و هندیجان صفر بوده است. همچنین وضعیت لایروبی و آهک پاشی جوی های روباز در بخش روستایی در امیدیه 40 درصد، ایذه 25 درصد، مسجدسلیمان 40 درصد، هندیجان 45 درصد، هفتکل 40 درصد و در دهدز 10 درصد بوده است.
مدیر سلامت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت خوزستان در خصوص وضعیت لایروبی و آهک پاشی شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در 15 روز نخست تیر ماه 98 گفت: تعداد نقاط نیازمند لایروبی و آهک پاشی در بخش شهری غرب اهواز 67 نقطه بود که تنها در 20 نقطه لایروبی آهک پاشی انجام شده است. همچنین 38 نقطه نیازمند لایروبی و آهک پاشی در بخش شهری دشت آزادگان تعیین شده است که در هیچ کدام از این نقاط کار نشده است. همچنین در بخشهای شهری شرق اهواز، اندیمشک، امیدیه، ایذه، باوی و حمیدیه درصد لایروبی و آهک پاشی جوی های روباز کمتر از 50 درصد بوده است.
وی ادامه داد: در بخش روستایی غرب اهواز نیز 60 نقطه نیازمند لایروبی و آهک پاشی بودند که تنها در یک نقطه کار انجام شده است. تقریباً عملکرد در این زمینه در همه بخشهای روستایی شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز زیر 50 درصد و در برخی نقاط صفر بوده است.
صفدری بیان کرد: همچنین وضعیت لایروبی و آهک پاشی جوی های روباز در دانشکده علوم پزشکی شوشتر در 15 تیرماه امسال در بخش شهری 50 درصد و در بخش روستایی 2.58 درصد گزارش شده است. وضعیت لایروبی و آهک پاشی جوی های روباز در حوزه دانشکده علوم پزشکی بهبهان در این مدت نیز در بخش روستایی بخش سردشت 30 درصد و در روستایی و شهری آغاجاری صفر درصد گزارش شده است. همچنین درصد لایروبی و آهک پاشی در بخش شهری آبادان 35 درصد، خرمشهر 65 درصد و شادگان 33 درصد بوده است اما عملکرد در حوزه روستایی این دانشکده بهتر بوده است.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/125949/ساماندهی-استندهای-سیگار-در-فروشگاه‌های-خوزستان-به-کجا-رسید؟
بستن   چاپ