پیام خوزستان
اوقات فراغتی که در گرمای بیش از 45 درجه می سوزد
دوشنبه 10 تیر 1398 - 10:29:29 AM
ایرنا
پیام خوزستان - اهواز - شروع تابستان و آغاز فصل گرم در خوزستان همراه با آغاز فصلی جدید از زندگی کودکان است که با برنامه ریزی فکری خود روزهای تعطیل را سپری کنند، این در حالی است که بسیاری از خانواده ها به دلیل مشکلات مختلف محیطی فرصت مهیا نمودن اوقات فراغت فرزندان خود را ندارند .
 شروع تابستان برای دانش‌آموزان حس زیبایی است که قصد استراحت چند ماهه را پس از یک فصل تحصیلی دارند، در این فصل درس و مدرسه را کنار می‌گذارند تا به اوقاتی به دلخواه برسند، برای آنها تعطیلات تابستان به معنی ثبت نام کلاسهای درس و یا شرکت در چندین برنامه اجباری نیست، بلکه با برنامه ریزی و توجه به علاقه کودکان استراحت و تفریح آنها را برای بهبود عملکرد کودکان و دانش آموز آن فراهم می‌کنیم.
از مهم‌ترین برنامه اوقات فراغت برای کودکان، پرداختن به فعالیت‌های جسمی به ویژه فعالیت های ورزشی است. کودکان برای بهبود فرآیند تحول روان شناختی و جسمانی خود به تحرک و فعالیت نیاز دارند که در استان خوزستان به دلیل گرمای بیش از حد بخش عمده‌ای از ساعات فعالیت روزانه از کودکان گرفته و امکان دسترسی به بازی‌های فضای باز از جمله دوچرخه سواری، فوتبال و لوازم بازی در پارک‌ها از دسترس کودکان خارج می‌شود.
کودکانی که باید نشاط و سرگرمی‌های ورزشی را در کنار برنامه‌های علمی داشته باشند امروزه جز بازی‌های رایانه‌ای و استفاده از تبلت و گوشی در کنج خانه، عمده ساعات روز را از دست می‌دهند.
کمبود مراکز کانون‌های پرورش فکر کودکان عاملی برای در دسترس نبودن و محروم شدن کودکان از این امکانات است
محمد غریبی پدر کودک دبستانی است که معتقد است با شروع تابستان مشکلات خانواده‌ها افزایش پیدا می‌کند و می‌گوید: پیش از شروع تابستان تمام دغدغه ما پر کردن زمان خالی فرزندانمان می‌باشد تا در سه ماه تعطیلی چگونه از این زمان به نحو درست استفاده کنیم و از طرفی به دلیل شاغل بودن چگونه برنامه ریزی کنیم تا ساعتی را حداقل با کودکمان بگذرانیم.
غریبی ادامه داد: به هیچ وجه به دلیل گرمای بیش از حد و خطرات محیطی در این فصل اجازه خروج فرزندم را در ساعات روز نمی‌دهم و اگر قرار باشد دخترم برنامه تفریحی داشته در ساعات آخر شب زمانی که منزل هستم به آن می‌پردازیم.
وی بازی‌های رایانه‌ای را مخرب ذهن کودک عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه همه ما میدانیم بازی‌های رایانه‌ای از طریق تبلت و گوشی تأثیر منفی بر ذهن کودک دارد به ناچار به دلیل کمبود سرگرمی‌های سالم و با تحرک این گونه بازی‌ها را ترجیح می‌دهم.
علی لرکی پدر دانش آموز دبستانی است که بهترین زمان برای بازی‌های کودک خود را ساعت 20 شب به بعد عنوان کرد و گفت: در تابستان داغ خوزستان از ساعت 20 شب تا حدودی هوا بهتر می‌شود و به دلیل اینکه هوا رو به تاریکی است یک ساعت بیشتر به کودک خود اجازه بازی در حیاط یا پارک محله را نمی‌دهم.
لرکی افزود: این روزها با گرانی اجناس و دوره‌های مختلف آموزشی روبرو هستیم که نه تنها من بلکه بسیاری از خانواده از پرداخت آن عاجز هستند. یک دوره کلاس آموزشی فوتبال بیش از سه میلیون و 500 هزار ریال هزینه دارد که با این شهریه‌های زیاد به ناچار کودک خود را از این برنامه تفریحی ورزشی محروم می‌کنم.
مهدی سنجری مادر کودکی 11 ساله است که در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: در اهواز فکر می‌کنم چهار مرکز فعال کانون پرورش فکری کودکان است که به دلیل دسترس نبودن و مسیر طولانی امکان استفاده از این محیط را نداریم.
سنجری ادامه داد: استفاده از امکانات کانون برای خانواده‌های خاصی می‌باشد از جمله افرادی که می‌توانند دسترسی ساده یا سرویس شخصی داشته باشند تا به محل کانون مراجعه کنند و نیز از وضعیت مالی خوبی برخوردار هستند.
نادیا حیدری زاده که فرزند 6 ساله‌اش را در کلاس‌های کانون فرهنگی هنری امانیه ثبت نام کرده است با اشاره به هزینه‌های کم کانون گفت: هزینه کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی در آموزشگاه های خصوصی بالاست و خانواده‌ها نیاز دارند تا برای برگزاری دوره‌ها از مکان‌های ارزان قیمت استفاده کنند.
حیدری زاده افزود: کلاس‌هایی که در کانون برگزار می‌شود از قیمت مناسب و مربیان متخصصی برخوردار است که فرزندم به خوبی و با انگیزه از این کلاس‌ها و مربی‌ها استقبال کرد بنابر این کلاس‌های کانون فرصتی مناسب است که علاقه و استعداد فرزندم را بشناسم و به آنها بپردازم.
گرمای تابستان خوزستان اوقات فراغت کودکان را می‌سوزاند
یک کارشناس امور تربیتی آموزش و پرورش در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای پر کردن اوقات فراغت کودکان، والدین باید نقش هدایتگر داشته باشند و این روش که برای آنها تصمیم گیری می کنند اشتباه است. اگر والدین کودک خود را تحت فشار قرار دهد تا به کلاس‌های متنوع برود این کلاس‌ها ممکن است اثرات معکوسی داشته باشد بنا بر این بهترین روش برای برنامه ریزی اوقات فراغت کودکان توجه به پیشنهادهای کودکان است.
مریم مهدیه از پر کردن اوقات فراغت کودکان گفت و ادامه داد: برای اینکه اوقات فراغت کودکان را در ساعاتی مناسب و ایمن پر کنیم، بهترین راه این است که به همراه کودکان به تفریح و ورزش یا پیاده روی خانوادگی برویم تا کودک از اهمیت این زمان فراقت برای والدین ونیز تفریح سالم بهره ببرد.
این کارشناس امور تربیتی بهترین بازی‌های کودکانه را برای کودکان در خانه عنوان کرد و ادامه داد: با کودکان در منزل به وسیله کتاب‌های آموزشی و انواع بازی‌های سرگرم کننده از قبیل کاردستی، مجسمه سازی، نقاشی و… را در دسترس کودک قرار داد تا در این گرما کودکان بیمار نشوند.
وی افزود: این روزها مشغله و دغدغه والدین به قدری بالاست که متأسفانه بسیاری از آنها از کارهای روزمره کودکان خود غافل می‌شوند و بسیار مهم است که در این سن رفتار و اخلاق کودک تحت مراقبت باشد.
مهدیه در خصوص پر کردن اوغات فراغت فرزندش در ایام تابستان گفت: اهواز به دلیل گرمای بیش از حدی که دارد ساعات اصلی طول روز را از کودکان می‌سوزاند و هیچ‌گونه برنامه ریزی دقیقی برای کودک خود نمی‌توانم داشته باشم و اگر بخواهیم از کلاسهای آموزشی و سرگرمی استفاده کنیم نیاز به تردد با خودرو و کرایه‌ها و هزینه‌های هنگفت خودرویی روبرو خواهیم شد.
معرفی و تبلیغات از مراکز آموزشی، فرهنگی و کانون‌های پرورش فکری کودکان، ضعف رسانه‌های عمومی است
یک استاد تخصصی جامعه شناسی با اشاره به زندگی شهرنشینی والدین و گذران اوقات فراغت فرزاندانشان اظهار داشت: از مقولات مهم زندگی شهرنشینی امروزی که اکثر خانواده‌ها با اتمام فصل امتحانات با آن درگیر هستند چگونگی گذران اوقات فراغت فرزندانشان است.
امیر حسین زندی ادامه داد: این بازه‌ی زمانی یکی از بهترین اوقاتی است که می‌توان با برنامه ریزی مناسب با شناخت درست از علاقه مندی فرزندان ضمن افزایش مهارتهای اجتماعی و مدنی آنان به کشف استعدادشان و هدایتشان در مسیری درست یاری رساند که چه بسا در همین زمان بتوان آینده یک کودک و نوجوان را تضمین کرد.
زندی افزود: البته از دغدغه‌های خانواده‌ها در استان‌های گرمسیری و جنوب کشور بویژه استان خوزستان گرم بودن طاقت فرسای تابستان است که تردد و عبور و مرور را بسیار دشوار خواهد کرد که در این زمینه دو مطلب قابل توجه خواهد بود.
این جامع شناس از برنامه ریزی ساعات دقیق والدین گفت و خاطر نشان کرد: این مسئولیت بر عهده ابتدا خانواده‌ها و سپس سازمان‌های مربوطه است، والدین با برنامه ریزی در ساعات مناسب، اماکن و مراکز مناسب و واجد صلاحیت مربیان با توجه به دارا بود امکانات بهداشتی رفاهی، ایجاد فضای همدلی با فرزندان با بازی‌های گروهی و ارتباط بیشتر با خویشان و نزدیکان و نزدیک تر کردن فرزندان (که در همین بازی‌های گروهی مهارت هایی چون تقسیم کار و مسئولیت شناسی را می‌آموزند) جهت تخلیه‌ی انرژی کودکی و جلوگیری از پیامدهای تنهایی و استفاده از تلویزیون و بازی‌های کامپیوتری که هم جسم و هم روان را تهدید خواهد کرد.
زندی در خصوص بازی‌های رایانه‌ای تاکید کرد: چه بسا آسیب‌های بازی‌های کامپیوتری و فناوری‌های امروزی بسیار سهمگین خواهد بود که متأسفانه اکثر خانواده‌ها آگاهی لازم را به دلیل عدم آموزش ندارند.
وی بیان کرد: در مورد سازمان‌های متولی نیز انتظار می‌رود در چنین مناطقی با مشورت از متخصصان در حوزه‌های مختلف چون روان شناسی، جامعه شناسی و علوم تربیتی اهتمام لازم را در ایجاد فرهنگسراها، کانون‌های آموزشی، سالن‌های ورزشی و پارک‌های استاندارد و امن به رشد اجتماعی، فرهنگی و آموزشی فرزندان مان کمک کنند.
این استاد دانشگاه از کمبود اطلاع رسانی در خصوص مراکز آموزشی گفت و افزود: از نکات تأسف آور این است که هیچ‌گونه اطلاع رسانی و تبلیغاتی برای آگاهی خانواده‌ها در زمینه وجود مراکز اوقات فراغت انجام نمی‌گیرد که رسالت صداوسیما و دیگر رسانه‌های رسمی را سنگین خواهد کرد.
وی گفت: جامعه ای سالم است که فرزندان آن امنیت کامل داشته باشند و مهارت ها و آموزش‌های مناسب را برای ساختن آینده‌ای مطلوب می‌بینند و در صورت عدم توجه به این گروه سنی با توجه به شرایط جامعه ما که پا در سنت و سر در مدرنیته دارد، آسیب‌های جبران نشدنی در کمین جامعه خواهد بود.

فعالیت کلیه مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان‌های استان خوزستان طی تابستان
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان با اشاره به مراکز آموزشی و مجتمع‌های فرهنگی هنری اظهار داشت: در استان خوزستان 54 مجتمع فرهنگی هنری ثابت و 6 مرکز سیار در شهرستان ها، شهرها و روستاها برنامه‌های فرهنگی، هنری و آموزشی برگزار می‌کنند.
وحید کیانی ادامه داد: برنامه‌های کانون از کیفیت و رویکرد ایجاد انگیزه به محوریت حوزه مطالعات فرهنگی و هنری و کارگاه‌های آموزشی هنرهای هفت گانه از جمله نقاشی، سفالگری، عروسک سازی، قصه گویی و داستان نویسی، شعر و ادبیات کودکان، فعالیت‌های دینی و مذهبی، برنامه‌های علوم و نجوم، کلاسهای رباتیک و برنامه‌های متنوع دیگر نمایشی در این مراکز با هزینه بسیار پایین برگزار می‌کند.
وی افزود: ثبت نام گروه‌های آموزشی در مراکز کانون فرهنگی از سن 6 تا 17 سال است که با مراجعه به مراکز سطح شهرستان‌ها می‌توانند کارت عضویت کانون دریافت کنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان خوزستان مراکز شهر اهواز را 6 مرکز عنوان کرد و گفت: مراکز کانون پرورش فکری کودکان در منطقه امانیه - جنب استادیوم تختی، چهارصد دستگاه - پارک علامه - 20 متری شهرداری، پاداد شهر- مقابل پارک شهربازی، کوی استادان - دانشگاه چمران، بهارستان - جنب نیایش، بازارچه فاز 2 پاداد شهر و در شهرستان کارون کوت عبدالله اتوبان امام علی (ع) و ملاشیه واقع شده‌اند که در ساعات هشت صبح تا 13 ظهر آماده پذیرش کودکان و نوجوانان می‌باشد.
کیانی از افزایش بیش از 100 درصدی ثبت نام در مراکز کانون پرورش فکر کودکان استان گفت و افزود: امسال نسبت به سال گذشته استقبال از برنامه‌های کانون رشد حدود هفت برابری داشته است.
به طور کلی هدف از برنامه‌های تابستانه آن است که کودکان و نوجوانان در جریان کارهایی تفریحی و کمک آموزشی با گوشه‌هایی از علوم و هنرهای مختلف آشنا شوند، در تابستان گرم خوزستان تنها فرهنگسراها و مراکز آموزشی می‌توانند خدمات گوناگون علمی، هنری، فرهنگی و تفریحی – ورزشی ارائه دهند که در اماکن مناسب و فضایی خنک طراحی و آماده سازی شده باشند که در این استان با تمام ظرفیت‌های موجود از کمبود آن در تمامی مناطق رنج می بریم.
  
 

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/124743/اوقات-فراغتی-که-در-گرمای-بیش-از-45-درجه-می-سوزد
بستن   چاپ