پیام خوزستان
طرح آبرسانی غدیر بعد از یک ماه به طور کامل وارد مدار شد
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 18:34:01
پیام خوزستان - اهواز - معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به شکستگی پنج نقطه از خط انتقال آب «غدیر» به دلیل سیلاب، گفت: تاسیسات آبرسانی غدیر بعد از تعمیرات یک ماهه دوباره به صورت کامل وارد مدار شده است.

صابر علیدادی چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: خط انتقال آب غدیر به دلیل سیلاب اخیر در پنج نقطه، حد فاصل قیصریه تا آبادان و خرمشهر، دچار شکستگی های عمیق شده بود، که ترمیم آن از 20 اردیبهشت آغاز و 2 روز پیش به پایان رسید.
وی با بیان اینکه طرح غدیر در زمان تعمیرات، با 65 درصد ظرفیت فعال بود، افزود: به دلیل آبگرفتگی منطقه و به زیر آب رفتن خطوط، تعمیرات با دشواری های بسیاری همراه بود.
علیدادی اضافه کرد: در زمان سیلاب طرح غدیر به صورت کامل در مدار بود و آب هیچکدام از شهرها قطع نشد، این در حالی بود که به دلیل کدورت بالا و به زیر آب رفتن تاسیسات آبرسانی در اهواز، آبادان، خرمشهر و شادگان امکان برداشت آب از رودخانه کارون وجود نداشت.
وی تاکید کرد: بعد از فروکش کردن سیلاب، در یک ماه گذشته رودخانه کارون برای بهره برداری در اختیار شرکت آبفا بوده، در این مدت آب این رودخانه از نظر کمیت و کیفیت هیچ مشکلی نداشته و نسبت به گذشته بسیار شرایط بهتری داشته، به طوری که در حال حاضر شوری (EC) کارون در اهواز یک هزار و 70 میکروموس و در خرمشهر یک هزار و 400 است که از کیفیت طرح غدیر (کرخه) با یک هزار و 450 میکروموس شوری بهتر است.
علیدادی با بیان اینکه مشکلات فعلی آب اهواز ارتباطی به طرح غدیر ندارد، گفت: بیش از 200 هزار مترمکعب در شبانه روز (60 درصد) آب مورد نیاز اهواز هم اکنون از طرح غدیر تامین می شود، همچنین 96 هزار مترمکعب در شبانه روز به خرمشهر و 150 هزار مترمکعب در شبانه روز به آبادان منتقل می شود اما باید به این مساله توجه داشت که طرح غدیر برای بهبود کیفیت است و در زمانی که کارون مشکلی از نظر کمی و کیفی ندارد، بهتر است آب مورد نیاز از کارون تامین شود.
وی افزود: سازمان آب و برق باید به عنوان تامین کننده آب باکیفیت در اختیار آبفا قرار دهد که در حال حاضر رودخانه کارون با تمام ظرفیت در اختیار شرکت های آبفاست، و با توجه به اینکه کیفیت این رودخانه هم اکنون در شرایط مطلوبی است می توان گفت که شرکت های آبفا در حال حاضر وابستگی به طرح غدیر ندارند.
به گفته وی وقتی آب کارون با کیفیت مطلوب از کنار خانه ها و تصفیه خانه ها عبور می کند هیچ دلیلی ندارد از فاصله 300 کیلومتری و با هزینه بالا آب کرخه را منتقل کنیم.
علیدادی اضافه کرد: هدف اصلی طرح غدیر ارتقای کیفیت آب است بنابراین در فصل تابستان که کمیت و کیفیت کارون کاهش می یابد و آب آن به دلیل فعالیت شرکت های نیشکر شور می شود، طرح غدیر برای جبران نیازها باید وارد مدار شود.
معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنین درباره اختصاص بخشی از آب غدیر به صنایع گفت: تخصیص آب به صنایع در مصوبات طرح آبرسانی غدیر منظور شده که به فراخور شرایط در آینده به صنایعی که پرمصرف نیستند و مشکلی برای تامین آب شرب ایجاد نمی کنند، آبرسانی می شود، در حال حاضر قرار است هشت هزار مترمکعب در شبانه روز به صنایع تخصیص داده شده اما هنوز این طرح عملیاتی نشده و هیچ آبی به صنایع انتقال نیافته است.
وی تاکید کرد: اولویت اصلی تامین آب شرب است و مردم هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشند.
طرح آبرسانی غدیر با هدف تامین پایدار آب شرب برای شهرهای مرکزی، جنوبی و غربی خوزستان (شامل 26 شهر و یک هزار و 608 روستا) که پیش از این از کارون تامین می شدند، طراحی شده است. این طرح در حال حاضر آب شرب چهار شهر آبادان، خرمشهر، اهواز و شادگان را از سد کرخه تامین می کند.
در پی شور شدن آب شهرهای خرمشهر و آبادان در تیر و خرداد پارسال و تجمع اعتراضی مردم، فاز دوم طرح غدیر به صورت اضطراری در نیمه تیر 97 تکمیل شد.
9754/‏6064

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/123658/طرح-آبرسانی-غدیر-بعد-از-یک-ماه-به-طور-کامل-وارد-مدار-شد
بستن   چاپ