پیام خوزستان
رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول:
برای رفع مشکلات درمانی گتوند از هیچ تلاشی دریغ نشده است
شنبه 18 خرداد 1398 - 5:25:43 AM
ایرنا
پیام خوزستان - دزفول- رییس دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به مشکلات درمان در شهرستان گتوند گفت: تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات بهداشت و درمان این شهرستان به کار گرفتیم.

 یوسف پریدار  در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی دزفول به وضعیت درمان شهرستان گتوند اشاره کرد و افزود: زمانی که این شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول قرار گرفت، مشکلات زیادی داشت و با تلاش زیاد توانستیم به این وضعیت برسیم.
وی با بیان اینکه تمام تلاش خود را برای ارتقا وضعیت درمان این شهرستان بکار گرفتیم، گفت: زیرساخت‌های درمانی شهرستان گتوند درگذشته تعطیل بود و دراین شهرستان تنها یک درمان بستر با مشکلات زیادی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اهواز فعالیت میکرد و پس از آن تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول قرار گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول افزود: فاصله بین وضع موجود با انتظارات مردم خیلی زیاد بود لذا تلاش کردیم تا وضعیت بهداشت و درمان شهرستان گتوند را ارتقا دهیم.
پریدار گفت: پیش از این بیماران از روستاها و نقاط دور اطراف گتوند باید برای استفاده از دیالیز ناچارا کیلومترها را طی و به شهرستان‌های شوشتر و دزفول مراجعه می کردند اما با راه اندازی بخش دیالیز در سال‌های اخیر این خدمات در گتوند ارایه می شود.
وی اظهار داشت: تا امروز توانستیم یک سوم دین خودمان را به مردم گتوند اداکنیم و پیگیری‌ها برای رفع مشکلات درمان این شهرستان با جدیت ادامه دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص برخی از مشکلات پزشکان متخصص بیمارستان 32 تختخوابی کارون شهرستان گتوند گفت: پرداختی پزشکان در مناطق بر اساس کارانه یا تعداد بیماران محاسبه می‌شود و پزشکان به دلیل کم بودن جمعیت شهرستان گتوند به سختی فعالیت می‌کنند.
پریدار افزود: اگر این تعداد از حد نرمالی کمتر باشد دریافتی آن متخصص به سقف نخواهد رسید و پزشک در محل کار حضور پیدا نمی‌کند، ضمن اینکه در برخی از نقاط کشور این مشکلات وجود دارد و پزشکان به سختی کار می‌کنند.
وی به انجام نشدن برخی از عمل‌های درمانی در بیمارستان گتوند اشاره کرد و ادامه داد: برای انجام برخی از جراحی‌ها نیاز به بخشICU است، که این بخش در حال حاضر در بیمارستان 32 تختخوابی گتوند وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: توان و اعتبارات شهرستان گتوند محدود است و تا رسیدن به استانداردها زمان می‌برد و این اقدامات درمانی در فاصله سه سال صورت گرفته است.
*احداث مرکز جامع خدمات فوریت‌های پزشکی صالح شهر گتوند نیازمند اعتبار
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص به تأخیر افتادن احداث مرکز جامع خدمات فوریت‌های پزشکی صالح شهر گفت: پس از دریافت مجوز این مرکز در صالح شهر، کلنگ احداث آن به زمین زده شد ولی به دلیل تأمین نشدن اعتبار، اقدامی برای احداث آن صورت نگرفت.
پریدار افزود: قرار بود اعتبار آن با پیگیری‌های نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس از اعتبارات نفت تأمین شود، که تاکنون محقق نشده است.
*شبانه روزی کردن مرکز درمانی شهر سماله گتوند در حال پیگیری است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول در خصوص شبانه روزی کردن مرکز درمانی شهر سماله گفت: شوراهای اسلامی شهرها و فرمانداری گتوند درخواست کرده بودند تا پزشکان مراکز درمانی شهرهای صالح شهر، ترکالکی، جنت مکان و سماله به صورت شبانه روز فعالیت کنند که با شرایط موجود این شهرها امکان پذیر نبود.
شاپور مسعودی فر افزود: ساختاراین شهرها برای شبانه روزی کردن مراکز درمانی به این صورت کافی نیست و اگر پزشکان را اجبار کنیم در این مراکز حضور پیدا نمی‌کنند.
وی ادامه داد: به دلیل قراردادی بودن پزشکان، نمی‌توانیم به اجبار بیش از آن از پزشکان استفاده کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: بر اساس ضوابط کشوری درهیچ منطقه‌ای برای یک جمعیت پنج هزار نفری اجازه شبانه روزی کردن یک مرکز درمانی وجود ندارد.
مسعودی فر افزود: یک مرکز درمانی حداقل در جمعیت پنج هزار نفری چهارپزشک، چهار راننده، هشت پرستار و هشت ماما نیاز دارد که این شرایط در شهرهای توابع شهرستان گتوند وجود نداشت.
وی ادامه داد: جمعیت بیش از 20 هزار نفر و یا در مسیر جمعیتی بالای 20 هزار نفر و همزمان فاصله بیش از 30 دقیقه با یک مرکز درمانی از دیگر شرایط شبانه روزی کردن یک مرکز درمانی است، که هیچکدام از شهرهای تابعه گتوند این ویژگی‌ها را نداشتند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: با پیگیری‌های زیاد توانستیم تا مجوز شبانه روزی کردن مرکز درمانی شهرسماله را بگیریم و هم اکنون نیازمند تشکیلات و مجوز استخدام است.
مسعودی فر افزود: مرکز درمانی شهر سماله باید تشکیلات اداری بگیرد که تا امروز به دلیل نبود منابع اعتباری محقق نشد، ضمن اینکه بعد از تشکیلات اداری نیازمند مجوز استخدام از برنامه و بودجه است.
وی اضافه کرد: نه تنها در دانشگاه علوم پزشکی دزفول بلکه در برخی دیگر از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مراکزی هستند که مجوز استخدامی ندارند.
*اجرای طرح سنجش فشار خون در شهرستان‌های دزفول، شوش و گتوند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: 316 ایستگاه ثابت و سیار در سطح شهرستان دزفول، گتوند و شوش برای اجرای طرح سنجش فشار خون تدارک دیده شدند که ازاین تعداد 224 ایستگاه خانه‌های بهداشت هستند و کلیه بیمارستان‌های دولتی، خصوصی و نظامی به این کمپین خواهند پیوست.
پریدار در پایان افزود: از تعداد 335 هزار نفر جمعیت بالای 30 سال شهرهای دزفول، شوش و گتوند تا کنون حدود 42 هزار نفر معادل 12 درصد جمعیت هدف در طرح سنجش فشار خون شرکت کردند که ازاین تعداد 68 درصد فشار خون نرمال و حدود 31 درصد فشار خون بالا داشتند.
دانشگاه علوم پزشکی دزفول مراکز بهداشتی، درمانی و بیمارستانی شهرستان‌های دزفول، شوش و گتوند را زیر پوشش دارد.
نخستین بیمارستان 32 تختخوابی کارون شهرستان گتوند با چهار بخش اطفال، داخلی، زنان و جراحی بهمن ماه 1394 با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بهره برداری رسید.
 

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/120390/برای-رفع-مشکلات-درمانی-گتوند-از-هیچ-تلاشی-دریغ-نشده-است
بستن   چاپ