پیام خوزستان
پیوست های زیست محیطی برای مقابله با سیلاب اجرایی نشده است
پنجشنبه 19 ارديبهشت 1398 - 03:00:10
پیام خوزستان - اهواز - مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان از مشکلات این استان را اجرایی نشدن پیوست‌های زیست محیطی خواند و گفت: پیوست های زیست محیطی نیز برای مقابله با سیلاب‌ اجرایی نشده است.
به گزارش ایرنا کیامرث حاجی زاده روز سه شنبه در نشست بررسی و اتخاذ راهکارهای اجرایی برای ساماندهی زمین های کشاورزی و آماده سازی این زمین ها برای کشت تابستانه با محوریت زمین های کشاورزی شهرستان شوش بیان کرد: پیوست های زیست محیطی فقط برای مقابله با گرد و غبار نیست بلکه در همه حوزه ها باید این پیوست ها رعایت و اجرا شود.
وی افزود: در برخی نقاط خوزستان حتی در خط القعر محل پخش سیلاب، شهر جدید، روستا و شرکت تولیدی احداث شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد: در محل پخش سیلاب تاسیسات و شرکت هایی احداث شده که موجب ورود آب به مزارع شده و اکنون دولت در شرایطی قرار گرفته که باید خسارت آنها را بدهد؛ چرا در محل پخش سیلاب تاسیسات ساخته می‌شود؟
وی افزود: اگر از ساخت وساز برخی روستاها در بستر رودخانه ها ، هنگام احداث آنها رسیدگی و جلوگیری می شد امروز با این مصیبت‌ها رو به رو نبودیم.
حاجی زاده با بیان اینکه هر کسی باید در مشکلات استان قصور خود را بپذیرد و از مردم عذر خواهی کند ادامه داد:فرهنگ مدیریتی در کشور و استان با مقوله پیشگیری و پیش بینی همخوانی ندارد و مقوله پیشگیری در فرهنگ ما جایی پیدا نکرده و برخی مدیران فکر می کنند اگر اعتباری را در مساله پیشگیری هزینه کنند هزینه اضافه است در حالی که تا زمانی که این فرهنگ اصلاح نشود این مسایل وجود دارد.
** بیشترین تجاوز به رودخانه ها از سوی دستگاه های دولتی صورت گرفته است
وی با بیان اینکه در گذشته می بایست با لایروبی، رسوب زدایی و برگشت بستر رودخانه ها به حالت اولیه و جلوگیری از تجاوز به حریم رودخانه ها انجام می شد توضیح داد: باید بپذیریم در شهرها بیشترین تعدی به حریم رودخانه را دستگاه های دولتی داشته اند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: اگر در 50 سال گذشته لایروبی رودخانه ها انجام می شد و فکری برای سدهایی مانند دز می‌شد و سیل بندها استحکام بخشی می شدند این مقدار خسارت به دولت وارد نمی شد؛ خسارت های مردمی سیل اخیر بالا است و اولویت ما بنا بر تاکید رهبر معظم انقلاب و دولت نیز این است که اول خسارت مردم پرداخت شود.
حاجی زاده با اشاره به اینکه پارسال در برخی مناطق خوزستان به دلیل کم آبی کشت محدود و یا ممنوع بود، افزود: محصول پربار کشاورزان در سال زراعی جاری، در آستانه برداشت به زیر سیل رفت و برای مردمی که اینچنین خسارت دیده اند باید همه هم و غم خود را در آماده سازی زمین های آنها برای کشت تابستانه بگذاریم.
وی گفت: مردم در اردوگاه ها از بیکاری خسته شده اند و بیکاری آسیب های اجتماعی و روانی عدیده ای به دنبال خواهد داشت لذا باید هر چه سریعتر تلاش برای راه اندازی مشاغل قبلی روستاییان که کشاورزی و دامپروری بود صورت گیرد و آنها بر سر کار خود بازگردند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به کاهش خروجی سدها و دبی رودخانه ها ادامه داد: برخی از کشاورزان با به کار انداختن پمپ در حال تخلیه آب از مزارع هستند و منتظر دستگاه ها برای امداد رسانی ننشسته اند؛ تاکنون حدود 40 هزار هکتار از زمین های کشاورزی از آب تخلیه شده اما تخلیه آب از مزارع مردم نیازمند عزم ملی و استانی است و یک حرکت جدی را می طلبد.
7164/ 6037

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/118124/پیوست-های-زیست-محیطی-برای-مقابله-با-سیلاب-اجرایی-نشده-است
بستن   چاپ