پیام خوزستان
امکان از سرگیری صادرات کالا از چذابه درآینده نزدیک وجودندارد
سه شنبه 10 ارديبهشت 1398 - 22:03:21
پیام خوزستان - اهواز - سرپرست گمرک چذابه گفت: امکان ازسرگیری صادرات کالا از مرز بین المللی چذابه در محدوده شهرستان دشت آزادگان به دلیل آبگرفتگی و پیشروی آب تالاب هورالعظیم به سمت جاده بستان به پایانه تجاری چذابه در آینده نزدیک وجود ندارد.
رامین هندیجانزاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخش هایی از مسیر 30کیلومتری بستان - چذابه به ویژه در محدوده توقفگاه شهرداری، با گذشت 40 روز از سیلاب و بالاآمدن آب تالاب هورالعظیم دچار آبگرفتگی شده و خروج آب در این مسیر قدری زمان بر است ضمن اینکه ایمن سازی جاده که بر اثر آبشستگی آسیب دیده باید توسط راه و شهرسازی انجام شود.
وی بیان کرد: بخش هایی از مسیر 30 کیلومتری دهلاویه - بستان نیز که در هفته های گذشته به دلیل آبگرفتگی مسدود شده بود هم اکنون بازگشایی شده ولی صادرکنندگان و ترخیص کاران همچنان در انتظار باز شدن کامل مسیر بستان - چذابه و ازسرگیری فعالیت اقتصادی و صادرات کالا به عراق از پایانه تجاری چذابه هستند.
هندیجانزاده بیان کرد:تا زمانی که فرمانداری دشت آزادگان یا پلیس راه خوزستان ، امنیت و خطرساز نبودن مسیر بستان - چذابه را به گمرک اعلام نکنند کامیون های حامل کالاهای غیرنفتی نمی توانند به سمت پایانه تجاری چذابه در 110کیلومتری شمال غرب اهواز حرکت کنند.
سرپرست گمرک چذابه در ادامه گفت:صادرکنندگان کالا تا رفع آبگرفتگی جاده بستان - چذابه ، همچنان باید از پایانه تجاری شلمچه به عنوان مسیر جایگزین استفاده کنند.
به گفته وی تعطیلی گمرک و پایانه تجاری چذابه ، هزینه های جانبی صادرکنندگان کالا و تجاری که قصد دارند از طریق شلمچه کالا به عراق صادر کنند افزایش داده است.
پارسال حدود 550 میلیون دلار انواع کالاهای غیرنفتی از پایانه تجاری چذابه صادر شد.
از ابتدای فروردین امسال نیز عزیمت کاروان های زیارتی عتبات عالیات نیز از پایانه مسافری چذابه به همین دلیل متوقف و کاروان های زیارتی از مرز شلمچه برای عزیمت زائران به شهرهای مقدس عراق استفاده می کنند.
مرز تجاری چذابه در سال 1384 بر روی صادرات کالاهای غیرنفتی و عزیمت زائران عتبات عالیات گشوده شد.
فعالیت 2 پایانه تجاری و مسافری چذابه که در جوار هم ساخته شده اند نقش مهمی در ایجاد اشتغال ساکنان بومی منطقه دارند.
به گزارش ایرنا طغیان رودخانه های کرخه ، دز و کارون در فروردین امسال ، سبب آبگرفتگی و در معرض سیلاب قرار گرفتن 12شهرستان حاشیه این رودخانه ها در خوزستان شد ضمن آنکه بر زندگی 400 هزار نفر نیز تاثیر گذاشت.
بر اساس اعلام اداره کل راه و شهرسازی خوزستان ، بروز سیلاب تاکنون هفت هزارو 500میلیارد ریال به زیرساخت های حمل ونقل و شریان های اصلی و فرعی این استان خسارت زده است.
برآورد مدیریت بحران خوزسان نشان می دهد سیلاب ویرانگر اخیر بیش از 125هزار میلیارد ریال به بخش های اقتصادی ، زیربنایی ، مسکونی و تجاری خوزستان خسارت زده است.
6065/ 6037

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/117346/امکان-از-سرگیری-صادرات-کالا-از-چذابه-درآینده-نزدیک-وجودندارد
بستن   چاپ