پیام خوزستان
باید به فکر پیشگیری و درمان اضطراب حاد ناشی از سیل باشیم
یکشنبه 25 فروردین 1398 - 9:46:11 AM
ایسنا
پیام خوزستان- منصور روزدار در خصوص خدمات ارائه شده از سوی هیات پزشکی ورزشی خوزستان به مردم سی‌زده استان، اظهار کرد: ما هم با توجه به وظیفه مان در بحث معاینه مردم سیل زده که در اماکن ورزشی مستقر شده اند، خدماتی ارائه داده ایم. همچنین باتوجه به این‌که نبود برخی امکانات و وسایل بهداشتی ممکن است زمینه‌ساز برخی بیماری ها شود، این وسایل را در اختیار مردم قرار دادیم.

وی افزود: یکی از موارد اساسی و موردنیاز افراد سیل زدگان حاضر در کمپ‌ها دارو و شیرخشک است که طی هماهنگی که با فدراسیون پزشکی ورزشی داشتیم، تلاش‌مان تهیه شیرخشک و دارو بود که این دو مهم تهیه شد، ضمن این‌که داروهایی که تهیه می‌شود نیز در اختیار داروخانه سیار در اداره‌کل ورزش و جوانان خوزستان قرار داده خواهد شد. 

رییس هیات پزشکی ورزشی خوزستان بیان کرد: در حال حاصر آن‌چه به عنوان خدمات پزشکی از سوی هیات پزشکی ورزشی خوزستان به مردم سیل‌زده ارائه شده، تنها کنترل بیماری‌های زمینه‌ای افراد بوده است و گاها نیز حساسیت و سرماخوردگی مشاهده شده است. خوشبختانه موارد حاد و خطرناک شیوع بیماری‌های عفونی دیده نشده است و خدا را شکر با کمک هلال احمر و اکیپ های پزشکی که از سایر استان‌ها آمده اند و همچنین همکاری مدیر کل ورزش و جوانان خوزستان و دیگر هیات های ورزشی کار به خوبی پیش می‌رود و مورد خاصی را شاهد نبودیم.

دکتر روزدار در پاسخ به این سوال که با توجه به این‌که ارائه خدمات مشاوره‌ای یکی از وظایف این هیات محسوب می شود، آیا باتوجه به آسیبی که بحران سیل ممکن است از نظر روحی روانی به افراد وارد کند، تاکنون خدماتی جهت کاهش استرس و اضطراب به این افراد ارائه شده است؟ گفت:  در چنین شرایطی مشاوره یک بحث ضروری است. خوشبختانه ما یک اکیپ روانشناسی از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها داریم که با آنها نیز هماهنگ شده است تا بتوانیم سرکشی های جهت ارائه مشاوره به مردم سیل زده داشته باشیم. معمولا یک سری اختلالات روحی روانی و اضطراب حاد حادثه را داریم که البته خوشبختانه با توجه به این‌که مورد فوتی در سیل نداشته‌ایم، اختلالات روحی رخ نداده است ولی انتظار این‌که برخی افراد دچار اضطراب حاد شود، می رود. 

وی افزود: در هر صورت در چنین حوادث و بحران‌هایی باید به فکر پیشگیری و درمان اضطراب حاد باشیم. به هر حال این افراد سرمایه های خود را از دست داده اند و قطعا افسردگی و اضطراب های حاد نیز برایشان اتفاق می افتد که با دلسوزی و مودتی که همه مردم نسبت به این موضوع دارند از شدت ناراحتی این افراد کم می‌شود و قطعا کنترل و درمان آن‌ها هم راحت تر است. بنابراین مشاوره‌های به موقع یکی از برنامه‌های در دستور کار ما است.

 دکتر روزدار خاطرنشان کرد: ما یک مرحله حاد بحران را داریم که معمولا در چند روز ابتدایی  حادثه رخ می دهد. همچنین یک مرحله تحت حاد را داریم که شاید کمتر از سه چهار اتفاق بیفتد و یک مرحله مزمن هم وجود دارد که انتظارمان این است که سه تا چهار هفته پس از بحران رخ دهد. هر کدام از این مراحل اقدامات خاصی را می طلبد و قطعاً در مرحله حاد، جمع‌آوری افراد و ساماندهی آن‌ها و همچنین اسکان، تغذیه و رعایت مسائل بهداشتی و روحی روانی این افراد مهم است و در مرحله تحت حاد نیز توجه به مسائل روحی روانی و همچنین تامین موارد بهداشتی و امکانات بهتری برای زندگی این افراد اهمیت دارد. همچنین در بحث مزمن نیز مهمترین اقدامات شامل حمایت مستمر مسوولان و مردم و تأمین نیازهای اولیه زندگی افراد می شود.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه بیشتر افراد سیل زده از قشر ضعیف جامعه هستند و تامین نیازهای اولیه زندگی نیز برای آنها سخت خواهد بود بنابراین از تمام مردم درخواست دارم با موضوع احساسی برخورد نکنند و کمک های آن‌ها تنها به همین چند روز بر نمی گردد و باید کنار  این افراد باشند تا به زندگی برگردد و کاملاً اسکان پیدا کنند. این افراد مانند خانواده های ما هستند و انتظار دارند کنار آنها باشیم و اکنون فرصت امتحان برای ما است.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/115975/باید-به-فکر-پیشگیری-و-درمان-اضطراب-حاد-ناشی-از-سیل-باشیم
بستن   چاپ