پیام خوزستان

آخرين مطالب

/یادداشت/

با انتقال آب به تماشای مرگِ حیات در خوزستان بنشینید مقالات

  بزرگنمايي:

خوزستان آنلاین - بحران آب این روزها مانند خوره به جان شهرهای مختلف خوزستان افتاده و همه را در نوردیده است به شکلی که مردم بسیاری از شهرها در خوزستان برای تامین آب شرب مورد نیاز خود، آب می‌خرند. این مساله مردم را در خوزستان به تنگ آورده و همراهی آن با ریزگردها، شرایط را به نحوی کرده است که باید به تماشای آخرین نفس‌های حیات در خوزستان بنشینیم تا روزی با دهان تشنه زیر خروارها خاک بی توجهی مسئولان دفن شود.
 تاریخ حیات در فلات ایران به بیش از سه هزار سال پیش باز می‌گردد. اینکه مردم در طول اعصار متمادی توانسته‌اند، در اقلیم گرم و خشک و کم آب ایران زندگی کنند به معنای آن است که مردم آب را به درستی مصرف کرده‌اند اما اینکه اکنون وضعیت به چه شکلی درآمده که در سال‌های اخیر واژه "بحران آب"زیاد به گوش می‌رسد، مساله‌ای است که شاید نفس‌های حیات را در ایران به شماره بیاندازد.
آب در رگ‌های حیات ایران در طول قرن‌های گذشته جریان داشته و مردم در همه این اعصار بدون کمترین دخل و تصرف در طبیعت و تنها با ایجاد تعادلی پایدار در زندگی خود و سازگاری با طبیعت به حیات در این سرزمین کم آب ادامه دادند اما در دهه اخیر بحث آب به دغدغه‌ای جدی برای مردم در کشور تبدیل شده است به شکلی که اکنون همه از واژه "بحران آب" هراس دارند.
آب نیاز ابتدایی انسان‌ها برای حیات است اما در حال حاضر شرایط به شکلی پیش رفته که به جای آب، "بحران آب" زندگی و افکار مردم را در مناطق مختلف ایران در خود غرق کرده است و میلیون‌ها نفر در کشور و به خصوص در استان خوزستان دغدغه نیاز اولیه حیات خود، یعنی دغدغه آب را دارند، نیازی که نه تنها حق هر انسان، بلکه ابتدایی‌ترین حق هر موجود زنده‌ای بر روی زمین است.
دخل و تصرف در طبیعت و حکمرانی تصمیمات نادرست مدیریتی و سیاسی در بحث انتقال آب از منطقه‌ای به منطقه‌ای دیگر در کشور شرایطی را به وجود آورده که پس از قرن‌ها با مشکلاتی در بحث آب مواجه شویم، مشکلاتی از جنس نیازهای اولیه حیات که قرار باشد، این نیازها تامین نشود، باید در انتظار مرگ حیات در فلاتی باشیم که مردم آن هزاران سال با کم آبی و خشکسالی در آن زیسته‌اند.
با توجه به اینکه اقلیم و بارندگی‌ها در استان‌های مختلف کشور متفاوت است، بحران آب در ایران یکسان نیست و هر منطقه با منطقه‌ای دیگر از نظر منابع آبی و تامین آب مورد نیاز مردم و سایر بخش‌ها متفاوت است. استان خوزستان با وجود منابع آبی بسیار، رودخانه‌ها و سدهای بیشماری که بر روی این رودخانه‌ها قرار دارد، یکی از اصلی‌ترین قربانیان بحران آب است. از بحران آب در خوزستان با وجود منابع عظیم آبی می‌توان به عنوان یک بحران خودساخته یا انسان ساز نام برد، بحرانی که با دخل و تصرف در طبیعت و تصمیمات نادرست مدیریتی و سیاسی در بحث انتقال آب، گلوی خوزستان را می‌فشارد و زندگی را برای مردم این استان دشوارتر از همیشه کرده است.
بحران آب این روزها مانند خوره به جان شهرهای مختلف خوزستان افتاده وهمه را در نوردیده است به شکلی که مردم بسیاری از شهرها در خوزستان برای تامین آب شرب مورد نیاز خود، آب می‌خرند. این مساله مردم را در خوزستان به تنگ آورده و همراهی آن با ریزگردها، شرایط را به نحوی کرده است که باید به تماشای آخرین نفس‌های حیات در خوزستان بنشینیم تا روزی با دهان تشنه زیر خروارها خاک بی توجهی مسئولان دفن شود.
بی آبی و بحران آب پیامدهای ناگوار شیوه‌های غلط مدیریتی و تصمیمات نادرستی است که کنار کمبود بارش‌ها و استفاده نادرست از منابع آبی، خوزستان را به این حال و روز انداخته است. این شرایط آبی در خوزستان زندگی مردم، کشاورزان، دامداران، صنعتگران و... را با خطر جدی مواجه کرده و کار به جایی رسیده است که مردم در بسیاری از مناطق با کمبود جدی آب شرب مواجه هستند و مناطقی نیز که آب دارند، آبی بی کیفیت است. در قرن بیست و یکم، حرف زدن از اینکه مردم آب بخرند یا برای تهیه آن ساعت‌ها در صف‌ بایستند، مساله‌ای بسیار دردناک است.
این‌که بسیاری از مردم خوزستان به دلیل شرایط به وجود آمده تشنه بمانند و کشت‌ها، نخلستان‌ها و زمین‌های زراعی در استان از بین بروند، تصویری است که در آینده‌ای نه چندان دور و با تداوم روند کنونی بحران آب، وضعیت بارش‌ها و تصمیمات نادرست مدیریتی در بحث انتقال آب، خواهیم دید. شرایط کنونی به وجود آمده در استان می‌تواند زنگ خطری برای مسئولان باشد تا با مدیریت یکپارچه منابع آّبی و به دور از جزیره‌ای فکر کردن، شرایط را به شکلی پیش ببرند تا شاهد تصویر ناگوار تبدیل خوزستان به خُشکستان نباشیم.
در شرایط حساس کنونی که مردم خوزستان با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند، بحران آب قوز بالا قوز شده است. مشکل کم آبی و بحران آب تاثیر بسیاری بر روند افزایش مهاجرت، تغییر مشاغل، افزایش تنش‌های اجتماعی و... دارد و اگر شرایط آبی در سال‌های آینده نیز در خوزستان به همین شکل پیش رود و عده‌ای نیز آب خوزستان را انتقال دهند و ریزگردها نیز بیشتر از گذشته در استان خودنمایی کند، دیگر خوزستان جایی برای زندگی نیست و باید منتظر مرگ حیات در این استان بود.
برای گذر از شرایط کنونی در خوزستان، باید تصمیمات قاطع و شفافی از سوی مسئولان به خصوص مسئولان وزارت نیرو و سران کشور در بحث انتقال آب که اساسی ترین دغدغه مردم استان است، اتخاذ شود. این تصمیمات باید به دور از بخشی‌نگری و به صورت یکپارچه در تمام سطوح اتخاذ شوند زیرا بخشی‌نگری به مساله آب یکی از اصلی ترین نگرانی‌های مردم خوزستان است. تصمیمات نادرست مدیران بخشی‌نگر در طول سال‌های گذشته خوزستان را به این روز انداخته که مردم در این استان آب می‌خرند و یا در خیابان‌ها برای تشنگی فرزندانشان با بشکه‌های خالی تجمع می‌کنند تا شاید کسی آن‌ها را ببیند و برای حل دردهای لاعلاجشان فکری اساسی بکند.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/54219/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای توماج صالحی

رئیس‌جمهور وارد تهران شد

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟

گزارش رئیسی از سفر به پاکستان و سریلانکا: برگزاری این سفر در این مقطع، پیام مهمی داشت

برنامه‌ریزی برای افتتاح 45 پروژه زیرساختی گردشگری

انتقال مالکیت شرکت هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تسریع شود

در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران

سقوط مرگبار مادر 19 ساله در ارتفاعات ماغر

بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟

پیروزی سخت یونایتد مقابل قعرنشین در شب خروج لیورپول از کورس قهرمانی!

کار سخت عقاب‌ها در فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا

انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!

علیرضا فغانی یکی مثل کولینا برای آسیایی‌ها

پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!

دانشگر بدون کتف‌بند در تمرینات

برگزاری کشتی فرنگی جام تختی بدون مدعیان

داوید رایا آرسنال را نجات می‌دهد

حادثه تلخی که برای یک اتوبوس در اصفهان رخ داد

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی کاه و کلش در گتوند

حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

جزئیات کشف سکه‌های دوره اشکانی از یک مسافر قطار

حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

لحظه هدف قرار دادن پناهگاه صهیونیست‌ها توسط حزب‌الله |ببینید

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86