پیام خوزستان

آخرين مطالب

انتخابات آمریکا یا انتخابات 1400، کدام مهمتر است؟ علمي

انتخابات آمریکا یا انتخابات 1400، کدام مهمتر است؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - روزهای پایانی و نفس گیر ماراتن انتخابات آمریکا فرا رسیده است و دو کاندیدا در این روزها نهایت تلاش خود را می کنند تا بتوانند در روز سرنوشت، بهترین نتیجه را برای خود رقم بزنند. آنچه که از فضای انتخابات آمریکا در سایت های معتبر تحلیلی همان کشور بازتاب یافته این است که جامعه آمریکا بسیاری دو قطبی شده و تقریباً اکثر مردم تصمیم خود را گرفته اند و طبق نظرسنجی‌ها، مرددین نهایتاً ده درصد رای دهندگان را تشکیل می دهند.
هرچند اهمیت انتخابات آمریکا به حدی است که همه دنیا به آن چشم دوخته اند و رهبران جهان منتظرند تا ببینند سرانجام چه کسی راهی کاخ سفید می شود، اما در هزاران کیلومتر دورتر از آمریکا، نه تنها رهبران سیاسی، بلکه مردم نیز بی صبرانه چشم انتظار سیزدهم آبان ماه را می کشند تا بفهمند منتخب مردم آمریکا کیست. نکته عجیب این که همان طور که در آمریکا جامعه قطبی شده، در ایران نیز این مسئله که رای آوری کدام کاندیدا به نفع مردم ایران است، باعث دو دستگی و بحث و اختلاف های شدید در بین طیف های مختلف جامعه شده است.
هر کس و هر گروه و دسته دلایلی و عللی را برای اینکه کاندیدای مورد نظرشان برای ایران بهتر است، دارند و بیش از آن سعی می کنند تا استدلالات طرف مقابل را در دفاع از کاندیدای دیگر، رد کنند. گاه مباحث در گرفته میان موافقین و مخالفین هر کدام از کاندیداهای آمریکا آنقدر داغ می شود که گویی این انتخابات قرار است در ایران برگزار شود و یا این افراد در آمریکا هستند و در ستاد کاندیدای مورد حمایت شان کار می کنند و سعی بر جمع آوری رای برای او دارند.
این که کدام کاندیدا اگر به کاخ سفید راه یابد به نفع ایران است، موضوع این بحث نیست. بلکه سوال این است که چرا در این دوره بسیار بیشتر از گذشته، مردم عادی، از جوان تا پیر و از هر گروه و دسته و جنسیتی، اینقدر ذهن شان درگیر انتخاباتی است که در ینگه دنیا برگزار می شود و هزاران کیلومتر با ما فاصله دارد؟ این موضع البته برای سیاست مداران و تصمیم گیران پذیرفته شده است، زیرا که این دسته باید بر اساس تغییر و تحولات جهان، بر حسب نیاز تدابیر ویژه اتخاذ کنند و طرحی نو برافکنند. اما چرا مردم عادی اینقدر در تاکسی و اتوبوس و به طور کلی هرجا که به هم می رسند، غالباً یکی از موضوعات داغ مورد بحث شان است؟
هرچند می توان در پاسخ به این سوال به پاره ای از مناسبات جهانی اشاره کرد و مثلاً از این گفت که رای آوری هر کدام از کاندیداهای آمریکا باعث رویکرد متفاوت آن کشور نسبت به برجام می شود اما موضوع را می توان ریشه ای تر هم بررسی کرد. می توان پرسید چرا اصلا سیاست خارجی اینقدر در زندگی مردم مهم شده است؟ یا اساساً می توان این سوال بنیادی تر را مطرح کرد که چرا بسیاری از مردم ایران، روشن ماندن شعله امید در زندگی شان را به انتخابات آمریکا گره زده اند؟
اگر بخواهیم به این سوالات ریشه پاسخ دهیم، لاجرم باید به داخل و مناسبات داخلی رجوع کنیم. امروز در حالی مردم درباره انتخابات آمریکا این قدر با حرارت صحبت می کنند که چند ماه تا انتخابات ریاست جمهوری 1400 نمانده و علی القاعده در شش ماه مانده به انتخابات باید بحث نامزدهای احتمالی داغ و تحرک های انتخاباتی پر رنگی می بود، اما فضا به گونه ای است که تقریباً کسی میل و رغبتی به بحث درباره این انتخابات ندارد و حتی گاهی صحبت در خصوص این مورد باعث می شود تا اطرافیان، فردی که این مباحث را مطرح کرده است، ملامت کنند.
در واقع شهروند ایرانی وقتی در ناخودآگاه خود مرور می کند که هر بار با چه شوق و ذوقی برای تغییر و تلاش برای بهبودی اوضاع به پای صندوق های رای رفته است و به امید فردایی بهتر و هوایی تازه تر رای خود را به صندوق انداخته، اما به رایش دهن کجی شده، و یا هر بار در مقابل آنهایی که تمامیت خواهانه حقوق وی را نقض کرده اند، کنشی مدنی انجام داده و حتی این گونه سایه جنگ را از سر کشور دور کرده است، سدی محکم قرار گرفته که دوباره با نابخردی‌شان همان شرایط را حاکم کرده، خودآگاه یا ناخودآگاه از تاثیر کنش خود و از این که بتواند در تعیین سرنوشتش تاثیرگذار باشد، نا امید می شود.
مسئله الان این است که مردم ایران، زندگی شان آنقدر صعب و سخت شده که برای آنکه بتوانند به یک زندگی عادی برگردند و یک زندگی نرمال داشته باشند، از تاثیر رای شان نا امید شده اند. از یک سو بسیاری از گروه های جامعه نمی توانندکسی را داشته باشند که بتواند آنها را در عرصه انتخابات و به طور اولی اجتماع، نمایندگی کنند، محروم هستند و از سوی دیگر آن بخش‌های از مردم و نیروهای دموکراسی خواه که به هر دلیل به صورت شکسته و بسته توانسته اند در بزنگاه انتخابات کاندیدا داشته باشند، و این کاندیدا نیز با حمایت طیف های فاقد کاندیدا پیروز شده است، به عینه دیده اند که اراده ای وجود دارد که اراده بدنه جامعه را برنتابد و در مقابل آن بایستد.
همین ها باعث شده است که مردم چشم امیدشان را از صندوق رای بردارند و به جای این که تغییر را از صندوق رای انتظار داشته باشند، به دلیل نوع مواجهه اقتدارگرایان با آرای مردم و همچنین تنگ نظری‌هایی که در امر انتخابات صورت می گیرد و بسیاری از طیف‌های فکری جامعه به نا حق از داشتن نماینده محروم هستند، انتخابات و صندوق رای با بی اقبالی مردم مواجه شده و از انتظار تغییر از طریق صندوق سرخورده شده اند. همین سرخوردگی باعث شده تا این گونه انتخابات آمریکا برای مردم ایران مهم شوند و حتی بسیاری انتخابات آمریکا را بسیار مهمتر از انتخابات ریاست جمهوری بدانند.
البته این موضوع اگرچه غمناک است اما در واقع این اتفاق تقصیر مردم نیست. بلکه بیش و پیش از هرکس آنهایی مقصر هستند که تمام توش و توان شان را برای بی اثر کردن رای مردم گذاشتند. اگر امروزبعضی از مردم چشم به انتخاباتی در خارج از کشور دوخته اند، به دلیل دهن کجی هایی است که مرتب به اراده آنها که از طریق صندوق رای خودش را به منصه ظهور گذاشت، شده است. البته این نگاه به خارج بدین معنا نیست که مردم دموکراسی را در کوله پشتی را سربازان خارجی بخواهند. مسئله خیلی ساده تر از این حرفهاست. مردم درگیر معیشت شده اند و سفره شان آن قدر کوچک شده که فقط انتظار دارند بتوانند یک زندگی عادی داشته باشند و هر روز که از خواب بیدار می شوند، بر اثر تورم دارایی شان تحلیل نرفته باشد. از همین روی هست که گمان می کنند شاید با تغییر رییس دولت در ینگه دنیا، «کشتی بان را سیاستی دیگر آید»

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/212673/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تو که با عاشقان درد آشنایی

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

اوقات شرعی ششم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر

بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است

دستگیری ماشین قاچاق سوخت در کرخه خوزستان

پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تبدیل به ضایعات بیش از 3 هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند

برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان

مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

آغاز اردو از هجدهم

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

کاخ سفید: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای توماج صالحی

رئیس‌جمهور وارد تهران شد

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟

گزارش رئیسی از سفر به پاکستان و سریلانکا: برگزاری این سفر در این مقطع، پیام مهمی داشت

برنامه‌ریزی برای افتتاح 45 پروژه زیرساختی گردشگری

انتقال مالکیت شرکت هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تسریع شود

در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران

سقوط مرگبار مادر 19 ساله در ارتفاعات ماغر

بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟

پیروزی سخت یونایتد مقابل قعرنشین در شب خروج لیورپول از کورس قهرمانی!

کار سخت عقاب‌ها در فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا

انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!

علیرضا فغانی یکی مثل کولینا برای آسیایی‌ها