پیام خوزستان

آخرين مطالب

/اکتبر؛ ماه اطلاع‌رسانی درباره سرطان پستان/

با سرطان پستان هم می‌توان زندگی عادی داشت علمي

با سرطان پستان هم می‌توان زندگی عادی داشت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان یک متخصص پرتودرمانی گفت: بیماران مبتلا به سرطان پستان می‌توانند زندگی عادی داشته باشند و خود را مانند دیگران بدانند این در حالی است که برخی از بیماران متاسفانه از نظر روحی و ذهنی با بیماری خود درگیر هستند و در نتیجه همه زمان را صرف بیماری و صحبت درباره آن می‌کنند.

دکتر سمیرا رزاقی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در جامعه تابویی از کلمه سرطان وجود دارد و تا اسم سرطان می‌آید بیمار و اطرافیان فکر می‌کنند که با یک بیماری لاعلاج مواجه هستند و ترس و وحشت از عدم درمان، بر بیمار غلبه می‌کند اما اکنون اگر شخص در مراحل اولیه یعنی مرحله یک، دو و سه بیماری باشد، بیماری وی قابل درمان است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: باید قبول کرد که سرطان پستان نیز مانند سایر بیماری‌ها قابل درمان است و به دلیل پیشرفت‌هایی که در این زمینه انجام شده، تا پیش از مرحله چهارم بیماری، سرطان پستان را یک بیماری درمان‌شونده می‌دانیم به گونه‌ای که اگر شخص در مراحل یک و دو بیماری درمان شود، هیچ تفاوتی با دیگر افراد جامعه ندارد.
وی افزود: در مرحله سوم بیماری، درگیری فرد با بیماری نسبت به مراحل قبل بیشتر است اما می‌تواند به مرحله پیش از بیماری برسد مگر اینکه عوارضی از بیماری پیدا کند.
رزاقی تصریح کرد: تنها مرحله چهارم سرطان پستان است که لاعلاج است. با این وجود بیمارانی داریم که در این مرحله هستند اما زندگی عادی و طول عمر مناسبی دارند البته به شرط اینکه درمان انجام شود.
وی افزود: پس ترس و وحشت از سرطان با وجود پیشرفت علم باید کنار گذاشته شود و بیمار و خانواده باید بپذیرند که سرطان هم مانند دیگر بیماری‌ها است و خوشبختانه راه‌های متفاوت درمانی وجود دارد که در کشور ما نیز در دسترس است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: بیمار باید واقعیت وجود بیماری خود را بپذیرد، همان طور که همه ما ممکن است به بیماری‌های متنوعی مبتلا شویم. هر چند درمان سرطان نسبت به دیگر بیماری‌ها سخت‌تر است اما فاجعه نیست و اگر بیمار با تیم درمان خود همکاری و همراهی کند، قطعا به روند درمان کمک خواهد کرد.
مشورت درباره بیماری؛ تنها با پزشک
این متخصص پرتودرمانی گفت: به بیماران تاکید می‌کنم که درباره بیماری خود تنها با پزشک معالج و تیم درمان مشورت کنند زیرا در کشور ما وضعیت به گونه‌ای است که وقتی کسی بیمار می‌شود اطرافیان، آشنایان و... ممکن است پیشنهادات درمانی متفاوتی بدهند و در بیشتر مواقع این پیشنهادات به بیمار استرس وارد می‌کند.
وی افزود: به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود بدون نظارت روانشناس و روانپزشک، بیماران در حین درمان با هم در ارتباط باشند. در برخی کشورها، ارتباطاتی با عنوان حقوق درمانی وجود دارد که روانشناس، روانپزشک و یا پزشک، بیمارانی که بیماری مشابهی دارند را گردآوری می‌کند تا از هم حمایت کنند و تجارب خود را با هم رد و بدل کنند، البته به شرطی که روانپزشک یا پزشک نظارت کنند اما در کشور ما این موضوع وجود ندارد و باعث می‌شود بیمار خود را با دیگران مقایسه کند که استرس‌زا است.
رزاقی گفت: ارتباط میان بیماران حین درمان، در بیشتر مواقع باعث افزایش استرس می‌شود. متاسفانه باب شده که بیماران درباره بیماری خود سرچ می‌کنند و اطلاعات ناموثق به دست می‌آورند که نه تنها باعث کاهش استرس نمی‌شود بلکه آن را افزایش می‌دهد.
جراحی زیبایی؛ راهی برای بیمارانی که با ظاهر خود کنار نمی‌آیند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به درمان‌های جانبی سرطان پستان، تصریح کرد: متاسفانه به دلیل برخی مسائل فرهنگی، زنان مبتلا به سرطان پستان پس از جراحی با ظاهر خود کنار نمی‌آیند اما اگر جراحی توسط جراح متخصص و ماهر صورت گیرد در ظاهر بیمار تفاوتی ایجاد نمی‌شود به گونه‌ای که به سختی قابل تشخیص است.
وی افزود: برخی بیماران در مرحله بیماری پیشرفته هستند و ما مجبور به برداشت کامل پستان می‌شویم با این حال این بیماران می‌توانند درمان‌های جانبی را دنبال کنند و با توجه به نظر جراح متخصص حتی می‌توان حین برداشتن عضو، جراحی زیبایی را انجام داد.
رزاقی بیان کرد: پس بیمار پیش از برداشتن عضو می‌تواند این مساله را با جراح خود در میان بگذارد. حتی کسانی که قبلا جراحی کرده‌اند نیز می‌توانند با نظر پزشک معالج، جراحی زیبایی انجام دهند.
فکر کردن به بیماری، خارج از بیمارستان ممنوع
وی گفت: به بیمارانی که به سرطان پستان مبتلا هستند توصیه می‌شود که خارج از بیمارستان به بیماری خود فکر نکنند و تنها ارتباط موثر با درمانگر خود داشته باشند و سوالات خود را از پزشک معالج بپرسند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: بیماران مبتلا به سرطان پستان می‌توانند زندگی عادی داشته باشند و خود را مانند دیگران بدانند این در حالی است که برخی از بیماران متاسفانه از نظر روحی و ذهنی با بیماری خود درگیر هستند و در نتیجه همه زمان را صرف بیماری و صحبت درباره آن می‌کنند که این مساله باعث افزایش استرس و در نتیجه اختلال در درمان می‌شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/211725/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویسی به یاد 9 بازیکن خوزستانی در تیم ملی

اعتراف رسانه‌های عبری به حجم سنگین حملات موشکی حزب الله

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

قرارداد یک سال و نیمه فولاد با ویسی ادامه دارد

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

حمله موشکی سنگین حزب الله به مرگلیوت

66 کیلوگرم مواد مخدر در اندیمشک کشف شد

طرح ملی زراعت چوب در لالی اجرا شد

برخلاف ادعای نتانیاهو، ما به پیروزی نزدیک نیستیم!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

موشک‌های مقاومت کریات شمونه را در تاریکی فرو برد

دام شیادان سایبری تحت عنوان فروش سوالات کنکور

قطعی برق در مناطقی از فلسطین اشغالی بر اثر حملات مقاومت لبنان

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو

کشته شدن نظامی صهیونیست در شمال غزه

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

غرس ٣٥٠ اصله درخت مثمر زیتون به شکرانه تحقق وعده صادق

اراده مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان برای پیروزی فلسطین و جایگزینی نظامی عادلانه در جهان قطعاً محقق خواهد شد

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

لبیک اردنی‌ها به دعوت سخنگوی گردان‌های قسام

دبل کاستیانوس، گل دوم لاتزیو به یوونتوس

گل دوم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 52

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

گل سوم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 57

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

چه کسی می داند...

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی