پیام خوزستان

آخرين مطالب

رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌های خوزستان:

فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی امروز جدی‌تر از چهل سال قبل است علمي

فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی امروز جدی‌تر از چهل سال قبل است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان با تأکید بر اینکه فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی امروز جدی‌تر از چهل سال قبل است، چراکه اکنون خودباوری هدف تیراندازی دشمن است، گفت: پایداری بر صراط انقلاب اسلامی جزو شعارهای جهاد دانشگاهی بماند که اگر این مطلب نباشد جهاد شناسنامه‌اش را گم می‌کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محسن شفیعی امروز، 15 مردادماه در آستانه سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی در دیدار با جهادگران استان خوزستان، اظهار کرد: هیچ اشکالی ندارد اگر ما بگوییم انقلاب اسلامی بعد از 40 سال یک مرحله کمال را طی کرد و اکنون وقت محاسبه است. چه مانعی دارد که بگوییم جهاد دانشگاهی الان دیگر مجاز به آزمون و خطا نیست و وقت آن است که رفتارها، رفتارهای کم‌خطر و کم‌نقص باشد. حضرت آقا بیانیه گام دوم را بعد از آن نوشتند که انقلاب 40 سال اول خود را پشت سر گذاشت.
به گزارش ایسنا، شفیعی با بیان اینکه باید به موجودیت نهادهایی که بعد از انقلاب اسلامی تأسیس شده‌اند نگاهی عمیق داشت و دلیل وجود آن‌ها را بررسی کرد و دلایل بقای آن‌ها را دانست، گفت: تولد همه نهادهای برخاسته از انقلاب اسلامی مبتنی بر یک ضرورت بوده است. این فلسفه وجودی را باید در مسیر و تداوم آن دید و بررسی کرد که آیا نیاز و ضرورت فلسفه وجودی آن‌ها هنوز وجود دارد؟
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان گفت: تأکید امام راحل در شکل‌گیری انقلاب اسلامی بر ایجاد اعتماد و باور عمومی و اعتماد به نفس در مردم بود. با مرور صحیفه و شنیدن صحبت‌های امام متوجه می‌شویم وقتی که امام رژیم پهلوی را نقد می‌کند و درباره هدردادن منابع سخن می‌گوید، چنین بیان می‌کنند: «از این مهم‌تر آن‌ها منابع انسانی ما را به باد دادند و از آن مهم‌تر نگذاشتند آدم در این کشور تربیت شود.» امام توجه به خسارت‌ها را در حوزه انسانی برجسته‌تر مطرح می‌کند. در شرایط بعد از جنگ هم امام می‌گوید: «فردا کسانی نگویند ثمره خون شهدا چه شد؟ آزادی زمین‌هایمان نسبت به راه یافتن به عوالم بالا با شهادت، پیش پا افتاده است.» امام این مفاهیم را که دست‌یافتنی نبود برجسته می‌کند. 
وی با تأکید بر ایجاد خودباوری به تعبیر امام مبنی بر «روزی مردهای این کشور از یک پاسبان می‌ترسیدند امروز بچه‌های این کشور از قدرت‌های بزرگ هم نمی‌ترسند.» اشاره کرد و افزود: اگر ایجاد خودباوری را فلسفه تولد و شکل‌گیری جهاد دانشگاهی بدانیم، الان کجا هستیم؟ اگر به آن مرحله رسیدیم می‌توانیم بگوییم دیگر به جهاد دانشگاهی نیاز نداریم و در جایی دیگر ادغام شود. همانطور که در اوایل انقلاب، جهاد سازندگی به راه افتاد برای آنکه کم‌کاری‌های وزارت‌خانه‌های مربوط را جبران کند اما جهاد سازندگی را در وزارت کشاورزی ادغام کردیم در حالی که فلسفه وجودی آن هنوز وجود داشت.
رئیس دفتر استانی نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان تصریح کرد: به نظر من فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی امروز جدی‌تر از چهل سال قبل است. این را به عنوان تبلیغ یا یک تیتر رسانه‌ای نمی‌گویم. چهل سال پیش جهاد دانشگاهی را به عنوان مجموعه‌ای دیدیم که خودباوری مرده و جانباخته را احیا کند. الآن خودباوری هدف تیراندازی دشمن است. غرب دیده است که هر جا ما به خودمان اعتماد کردیم اتفاقی بزرگ افتاد.
شفیعی ادامه داد: نظام سلطه با قرارگاهی درمی‌افتد که انرژی هسته‌ای، دکل و مته را تولید می‌کند. بنابراین امروز ضرورت جهاد دانشگاهی در اثبات،‌ ایجاد و پافشاری بر اعتماد به نفس و باور عمومی از چهل سال گذشته بیشتر است. چون چهل سال پیش چیزی نبود که در چشم دشمن باشد. رقیب میدان را بلامنازع می‌دید و اکنون می‌خواهد ما را به چهل سال پیش بازگرداند. امام راحل می‌فرمود: «وقتی دشمن روی چیزی پافشاری می‌کند فهمیدم باید عکسش را انجام دهم.»
به گزارش ایسنا، رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان با تأکید بر بازخوانی اهداف و فلسفه تشکیل جهاد دانشگاهی اظهار کرد: اداری نشدن آرمان خوبی است اما لوازمی دارد؛ در این راستا باید حرف‌های امام را یادآوری و بر چرایی تأسیس جهاد دانشگاهی تأکید کرد. هشتگ‌های سخنان مقام معظم رهبری در همه این سال‌ها به نوعی در جهاد دانشگاهی معنا پیدا می‌کند. معانی همچون تحول‌خواهی، مطالبه‌گری، جوان‌گرایی، خودباوری علمی، قطع وابستگی به نفت. جهاد دانشگاهی می‌تواند در این میان نقش‌آفرین باشد و باید نقش خود را ایفا کند.
وی تدوین تاریخ شفاهی جهاد دانشگاهی خوزستان را یک ضرورت دانست و افزود: آنچه که از خاطرات در سینه جهادگران است یک سرمایه به شمار می‌رود. این جمله مقام معظم رهبری که «اگر در مواجهه با تحریف پیروز شدیم تحریم‌ها بی‌اثر می‌شود»، بسیار مهم است. با تدوین این تاریخ می‌توان نسل‌های بعد را نسبت به فلسفه وجودی جهاد دانشگاهی آگاه کرد. نکته مهم دیگر انقلابی ماندن است که مقام معظم رهبری گفتند انقلابی ماندن به عمل است. انقلابی ماندن از انقلابی بودن و انقلابی شدن سخت‌تر است. کما اینکه امام حسین(ع) زمانی که از مکه به کوفه به راه افتاد تا هزار نفر، همراهان ایشان را ذکر کرده‌اند اما در شب عاشورا مجموع همراهان بین 70 تا 150 نفر بود. بنابراین با امام حسین(ع) ماندن تا مقصد مهم است.
وی گفت: پایداری بر صراط انقلاب اسلامی جزو شعارهای جهاد دانشگاهی بماند که اگر این مطلب نباشد جهاد شناسنامه‌اش را گم می‌کند.
شفیعی با تأکید بر پایداری بر آرمان‌های امام راحل گفت: هیچ چیز به کارآمدی ارائه یک نسخه موفق نیست؛ در جهاد دانشگاهی منشور مدیریت جهادی باید ارائه شود. اینکه یک مسئول در وزارت نفت به بازدید دستاوردهای علمی شما می‌آید بسیار خوب است چرا که توانمندی‌هایتان را می‌بیند اما در این میان سعی کنید نسخه مدیریت جهاد را ارائه کنید. اینکه ما در برابر هر رویدادی بگوییم نمی‌توانیم، ادبیات اداری و رسمی است اما ادبیات انقلابی معنایش این است که نشد و نمی‌توانیم بی‌معنا است و ارائه نسخه‌ای از تبدیل یک مجموعه پرمشکل به احسن‌الحال، اکنون در جهاد دانشگاهی اهمیت دارد. در 31 شهریور 59 باید دست‌ها را بالا می‌بردیم چون تن در برابر تانک با هیچ ادبیاتی سازگار نیست اما مهم آن است که چگونه می‌شود راهی برای برون‌رفت از مشکلات یافت. امام جمله زیبایی داشت که می‌فرمود: «ما را از چه می‌ترسانید؟ از گرسنگی؟ ما فرزند رمضانیم، یا از کشته شدن؟ ما فرزند محرمیم».
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان گفت: برخی انقلابی‌گری را به نفهمی و حرف بی‌اساس زدن تحلیل می‌کنند. این خیلی بد است که کار بی‌نظم را می‌گویند کار هیأتی. در صورتی که انقلابی‌گری یعنی راه علمی پیدا کردن برای برون‌رفت از مشکلات در جایی که دیگر نمی‌شود کاری انجام داد و اصول کار را باید تغییر داد و از راه دیگری پیش رفت.
وی با تأکید بر اینکه در بحث رسیدگی به کارکنان اهتمام داشته باشید، گفت: انقلابی بودن به این نیست که نیروی انسانی را نادیده بگیریم بلکه باید او را با خود همراه کنیم و در جایی که دیگر شرایط پیش نمی‌رود آن‌ها را به تاب‌آوری دعوت کنیم و بنا را بر حفظ، صیانت و سرپرستی مجموعه بگذارید و کارکنان را در راستای اهداف بلندتان همراه کنید.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/193136/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

امیر آشتیانی برای شرکت در اجلاس وزرای دفاع شانگهای به قزاقستان سفر کرد

زهره الهیان: از اقدام پلیس برای اجرای طرح «نور» حمایت می‌کنیم

سخنگوی دولت روحانی: وقتی خودتان تیک آبی و خاکستری می‌گیرید، بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

آبرسانی به واحدهای تولیدی سردشت دزفول+فیلم

خاطره شنیده نشده از حاج قاسم

قدردانی از مقام شامخ شهید حسن طهرانی مقدم

آزادی 2 زندانی جرایم غیرعمد به همت اهالی رسانه

اختصاص 60 میلیارد تومان به توسعه گردشگری شادگان

بازداشت بیش از 100 دانشجوی معترض در آمریکا؛ آزادی بیان به سبک غربی

آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر

وضعیت «نارنجی» هوا در خرمشهر

پیش‌بینی افزایش دما و گرد و خاک برای خوزستان

نقش مهم تعاونی ها در جهش تولید

سلنا گومز در پشت صحنه یک سریال کمدی

نگاهی به آنونس سریال دوپینگ

فحش کم آورد!

بررسی ابعاد مختلف سریال «جنگل آسفالت»

هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه» برگزار می‌شود

وقتی که یک عطسه باعث بهمن می شود

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

پیش‌بینی افزایش دما و گردوخاک برای خوزستان

هوای یک شهر خوزستان برای گروه‌های حساس ناسالم شد

دستگیری عامل قدرت‌نمایی با سلاح شکاری در درمانگاه قدیم دارخوین شادگان

10 مدافع برتر تاریخ فوتبال

نشانه‌گیری اتفاقی اما بسیار دقیق فران تورس در پایان ال‌کلاسیکو

مطهری: تراکتور همیشه مدعی بوده

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است

تشکیل دوباره کمیته انضباطی برای حواشی لیگ برتر بسکتبال

واکنش رنگرز به رقابت حساس گرایی و اسماعیلی

سیتسیپاس: نادال در زمین بی‌رحم است

شانس ایران برای تصاحب یک طلا و 3 برنز

بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

میرسلیم: رئیسی در فرصت باقی‌مانده تدبیر مناسبی نیندیشد، همه ما ضرر می‌بینیم

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد، مجلس برنامه می‌دهد

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو بر گردن مخترع ایرانی

بازگشت به کار کارگران اخراجی شرکت پارس طبیعت سلولز گروه صنایع کاغذ پارس

بازدید استاندار خوزستان از هلدینگ کشاورزی در دزفول

بارندگی منجر به کندی حرکت در برخی مسیرهای اصلی مشهد شده است

رییس دانشگاه شاهد خبر داد: بورسیه برای دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت

بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند

کل کل نون خ ها در آخرین لحظات عمرشان

داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟

راه‌اندازی شرکت تولید خودروی نیسان در خرمشهر