پیام خوزستان

آخرين مطالب

آنها از مرگ نجات یافتند ولی از افسردگی چطور؟ مقالات

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - حالا که 83 روز از ثبت رسمی نخستین مرگ‌ها براثر ابتلا به ویروس کرونا سپری شده آثار و تبعات این ویروس بر سایر وجوه زندگی هم برجسته‌تر شده است.
ماجرای شوک‌های اقتصادی و اجتماعی به جای خود مساله دیگر هویدا شدن چیزی است که از آن به عنوان «سگ سیاه افسردگی» یاد می‌کنند. در واقع پس از آنکه بیماران مبتلا به کووید 19 از درد این ویروس خلاص می‌شوند گویا به درد دیگری ممکن است دچار شوند. شاید از مرگ رها شده باشند اما ممکن است گرفتار افسردگی شوند، به همین دلیل این پرسش مطرح شده است که چه می‌شود که یک فرد مبتلا به کرونا به افسردگی مبتلا می‌شود.
آیا هر افسرده‌ای دست به خودکشی می‌زند؟ نقش خانواده و مشاوران در این زمینه چیست؟براساس گزارشی که خبرآنلاین نوشته است: «در روزهای اول که این بیماری آمده بود، احساس ترس و نگرانی بیشتر بود. حتی مواردی داشتیم که پس از فهمیدن ابتلای‌شان به بیماری، دست به خودکشی زده بودند.»
این جمله را دکتر سیروس آرین، روانشناس بالینی بیمارستان رازی می‌گوید؛ فردی که خود نیز مبتلا به ویروس کرونا شده بود و توانست با رعایت مسائل بهداشتی و همچنین رعایت قرنطینه، از آن جان سالم به در ببرد و درمان شود.
آرین در مورد تجربه خود از این بیماری می‌گوید: «چون خودم درگیر این بیماری شده بودم، بهتر است از تجربه‌ام بگویم. خانواده نقش بسیار مهمی در حمایت روانی از بیمار دارد. بیمار نباید احساس تنهایی بکند. حمایت خانواده باید باعث کمرنگ شدن حس گناه در بیمار باشد.» حس گناهی که از طریق ویروس کرونا به فرد بیمار منتقل می‌شود.
احساس گناه از اینکه مبادا اعضای خانواده‌اش را ناخواسته به این بیماری مبتلا کند و احساس گناه شدیدتر از اینکه خانواده‌اش از او ویروس را گرفته و مرده باشند.برای کسی که دچار افسردگی پس از کرونا شده است، چه کاری می‌توان انجام داد؟ آرین در پاسخ به این سوال می‌گوید: «کسی که دچار افسردگی پس از کرونا شده است، باید تحت درمان روانشناسی و روانپزشکی قرار بگیرد. باید دارو درمانی شود و در کنار آن درگیر مداخلات روانشناسی هم شود.»
اما چه می‌شود که فرد دچار افسردگی می‌شود؟ ترس حضور در جمع بسیار زیاد می‌شود و باعث می‌شود خلق فرد پایین بیاید و فرد دچار افسردگی می‌شود. این روانشناس در این باره می‌گوید:
«در این جا روانشناس به خانواده آموزش می‌دهد که هنگام مواجهه با یک فرد مبتلا به کرونا چگونه رفتار کنند. وقتی فرد حمایت‌های روانی را از طرف خانواده می‌بیند، روند بهبودش هم بهتر خواهد شد.»در روزهای اولیه شیوع کرونا، میزان خودکشی‌ها بیشتر بود. چون هم مردم اطلاعات پایین‌تری نسبت به کرونا داشتند و هم اینکه امروز این بیماری همه‌گیرتر شده است.
دکتر آرین در ادامه می‌افزاید: «البته من آماری برای گفتن اینکه تعداد خودکشی‌ها در ایام کرونا افزایش یا کاهش داشته، ندارم و فقط از روی مراجعانم که این اتفاق برای‌شان افتاده است، می‌گویم که احتمال خودکشی این قبیل افراد زیاد است. چرا؟ چون که فرد دچار علایمی از جمله اینکه آن فرد دچار اختلالات خلقی، احساس تنهایی، انزوا، احساس گناه ناشی از اینکه نکند ویروس را به کسی انتقال دهد، وسواس در شست‌وشو و... می‌شود و اما نقش ما درمانگران در این وادی چیست؟
ما در این جور موارد به بیمار خدمات روانشناسی ارایه می‌دهیم و به او کمک می‌کنیم که این حس‌ها را از دست داده و با بیماری‌اش کنار بیاید.روانشناس بالینی بیمارستان رازی در مورد انواع خودکشی و ارتباط با خودکشی‌های ناشی از کرونا می‌گوید که «نمی‌شود گفت این خودکشی خودخواهانه است یا دگرخواهانه. همیشه افراد در زندگی خود با آسیب‌ها یا شکست‌هایی مواجه می‌شوند، بعضی‌ها با این شکست کنار می‌آیند و بعضی دیگر نمی‌توانند ادامه دهند و اقدام به خودکشی می‌کنند. کرونا هم یک آسیب است.
درست مثل فردی که می‌فهمد مبتلا به سرطان شده و خودکشی می‌کند. در حقیقت، می‌توانیم بگوییم این یک نوع ضعف روانی است که باعث اقدام به خودکشی فرد مبتلا می‌شود.اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود. نمی‌شود گفت که هر کسی که توان مقابله با آسیب اجتماعی یا فردی را ندارد، خودش را می‌کشد.
نه! پس نقش مشاوران در این زمینه چیست؟ مگر نه اینکه این افراد هستند تا زندگی افراد در جامعه را بهبود ببخشند؟ دکتر آرین در این مورد می‌گوید: «بیمارستان ما پویشی راه انداخته است تا علاوه بر اینکه بیماران کرونایی را مشاوره دهد، خانواده آنها را نیز آموزش دهد. این کار بیمارستان‌های دیگر از جمله بیمارستان‌های روانپزشکی روزبه و ایران هم انجام می‌دهند.»
او ادامه می‌دهد: «از پرسنل خود ما هم حدود 48 نفر درگیر این بیماری شدند. از اول فروردین دو شماره را دراختیار مراجعان کرونایی و خانواده‌های‌شان قرار دادیم که به آنها خدمات روانشناسی ارایه دهیم.»گاهی فرد مبتلا از طرف خانواده طرد می‌شود، زیرا نمی‌خواهند که یک ویروس متحرک را در خانه تحمل کنند. ویروسی که جان همه‌شان را به خطر می‌اندازد.
گاهی هم این قضیه برعکس اتفاق می‌افتد. فرد برای اینکه خانواده خود را در خطر نیندازد، از آنها فاصله می‌گیرد و در هر دو صورت این قضیه، به ماشین‌خوابی یا خیابان‌خوابی روی می‌آورد.این روانشناس در این باره می‌گوید: «مراجعه‌ای داشتم که خودش درمانگر است و برای اینکه به خانواده خود آسیب نرساند یا در مطب خود یا در ماشینش شب را صبح می‌کند.»
آرین در انتها به افرادی که مشکوک به کرونا هستند، توصیه می‌کند که در ابتدا به پزشک مربوطه مراجعه کنند تا هم معلوم شوند بیمار هستند یا خیر و در صورت مثبت بودن جواب تست، باید پزشک تشخیص دهد که در چه مرحله‌ای قرار دارد و برای او دارو تجویز کند. بعد از آن فرد باید به قرنطینه برود و از عزیزان خود فاصله بگیرد تا درمان شود، ‌اگر هم در خود یا اطرافیان در او نشانه‌های افسردگی می‌بینند از روانشناس کمک بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/171170/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعر زیبای میلاد عرفان پور درباره عملیات وعده صادق

عبدی: جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان‌ها، تعارض دارد

تیپ متفاوت محسن رضایی و لاریجانی در یک عکس زیرخاکی

نگرانی امیرعبداللهیان از سرکوب دانشجویان آمریکایی

نامه وزیر دفاع به قالیباف

نگاهی به دومین مصاف سپاهان در جام حذفی

کمبود آمبولانس در خرمشهر بیداد می‌کند

آغاز مسابقات بین‌المللی کشتی فرنگی جام تختی در اهواز

مرحله اول آزمون سراسری در خوزستان برگزار شد

فیلم| عاقبت آزادی‌بیان درآمریکا؛ قرار دادن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاه کلمبیا در لیست سیا و منع آنها از تحصیل و اشتغال

مقاومت ترموود در برابر آتش یک ویژگی مهم این چوب صنعتی است

آبگرفتگی زیرگذر سرداران رفع و پاکسازی انجام شد

مقاومت ترموود در برابر آتش

افزایش رطوبت هوا در برخی مناطق خوزستان

6 عمل پیوند اعضا در خوزستان انجام شد

اهل‌شاخه: فرزندان خوزستان را مقابل سپاهان تنها نگذارید

برداشت کلزا در بهبهان

خبر خروج السنوار از تونل‌های غزه صحت دارد

اختصاص عمده کشت نهال در کشور به خوزستان

استقرار جوی پایدار در هوای خوزستان

امیرعبداللهیان: آمریکا در سرکوب حامیان فلسطین در این کشور رفتار متناقض به آزادی بیان دارد

کشف سوخت قاچاق در آبراه اروند

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

خطر از بیخ گوش «گلنار» گذشت

ازدواج بدون حلقه ازدواج!

افشاگریِ وحیدِ نون‌خ: در چابهار چندین بار بیهوش شدیم

تو این همه خواستگار یواشکی داشتی؟!

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

خشم ژاوی: می‌خواهند با اعتبار من بازی کنند

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

هاشمی: نیم همت برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها درنظر گرفتیم

نخستین برات الکترونیکی صادر شد

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

امیر آشتیانی برای شرکت در اجلاس وزرای دفاع شانگهای به قزاقستان سفر کرد

زهره الهیان: از اقدام پلیس برای اجرای طرح «نور» حمایت می‌کنیم

سخنگوی دولت روحانی: وقتی خودتان تیک آبی و خاکستری می‌گیرید، بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» در زمینه حجاب

آبرسانی به واحدهای تولیدی سردشت دزفول+فیلم

خاطره شنیده نشده از حاج قاسم

قدردانی از مقام شامخ شهید حسن طهرانی مقدم

آزادی 2 زندانی جرایم غیرعمد به همت اهالی رسانه

اختصاص 60 میلیارد تومان به توسعه گردشگری شادگان

بازداشت بیش از 100 دانشجوی معترض در آمریکا؛ آزادی بیان به سبک غربی

آغاز برداشت کلزا از مزارع نیشکر خرمشهر

وضعیت «نارنجی» هوا در خرمشهر

پیش‌بینی افزایش دما و گرد و خاک برای خوزستان

نقش مهم تعاونی ها در جهش تولید

سلنا گومز در پشت صحنه یک سریال کمدی

نگاهی به آنونس سریال دوپینگ