پیام خوزستان

آخرين مطالب

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان:

در خوزستان کسی با توسعه مخالف نیست/ صلاح همه مردم باید در نظر گرفته شود اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در بسیاری از جاها با توسعه مخالف هستیم زیرا معتقدیم توسعه باید متوازن باشد و صلاح همه مردم در توسعه در نظر گرفته شود.

محمد جواد اشرفی در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری که امروز (12 آبان ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، در خصوص طرح جامع توسعه شیلات خوزستان اظهار کرد: تاکنون سازمان محیط زیست این طرح ارائه شده را تایید نکرده است.
وی افزود: در استان خوزستان کسی با توسعه مخالف نیست اما بحث ما این است که توسعه باید متوازن باشد قرار نیست در بالادست پرورش ماهی انجام شود اما مردم پایین دست با آسیب ناشی از پرورش ماهی مواجه شوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح کرد: در بسیاری از جاها با توسعه مخالف هستیم زیرا معتقدیم توسعه باید متوازن باشد و صلاح همه مردم در توسعه در نظر گرفته شود.
به گزارش ایسنا، محمدرضا فاطمی مشاور شرکت آساراب در طرح جامع توسعه شیلات خوزستان نیز در این نشست با اشاره به برخی ویژگی های استان خوزستان اظهار کرد: خوزستان با 64 هزار کیلومتر مربع مساحت حدود 4 درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین حدود 6 هزار کیلومتر مربع از محدوده دریایی کشور در خوزستان است؛ یعنی حدود 4 درصد از کل آب های دریای جنوب به خوزستان متعلق است.
وی افزود: با وجود ظرفیت های زیاد استان، در زمینه پرورش میگو در رتبه آخر قرار داریم. خوزستان با تولید 51 هزار تن ماهی گرمابی همیشه رتبه اول یا دوم را بدست آورده است اما در تولید ماهی سردآبی جزو رتبه های آخر کشور هستیم .
مشاور شرکت آساراب در طرح جامع توسعه شیلات خوزستان با بیان اینکه هدف این طرح، توسعه پتانسیل آبزی پروری در خوزستان است، تصریح کرد: در این راستا کلیه آب های خوزستان را در همه عرصه ها به صورت میدانی بررسی کردیم.
فاطمی ادامه داد: پایداری منابع شیلاتی در دریا و تالاب های طبیعی، عدم استفاده از منابع آب شرب، برنامه ریزی بر مبنای آمارهای حداقل آب در دسترس، تغییر الگوی بهره برداری و مصرف آب در مزارع موجود، استفاده از پتانسیل های استفاده نشده در شبکه های آبیاری و زهکشی برخی از رویکردهای شناسایی پتانسیل های توسعه شیلات در استان خوزستان است.
وی تصریح کرد: در زمینه صید و صیادی جای گسترش وجود ندارد و باید وضع موجود با مدیریت و تقویت ذخایر حفظ شود. همچنین امکان تولید تا 21 هزار تن ماهی خاویاری وجود دارد و سالیانه 2 تا 3 تن ماهی خاویاری در خوزستان تولید خواهد شد.
مشاور شرکت آساراب در طرح جامع توسعه شیلات خوزستان ادامه داد: بیش از 10 هزار تن پرورش ماهی در قفس در دریا و خورها وجود دارد. همچنین با استفاده از منابع جدید آب می‌توانیم تا 86 هزار تن ماهی سردآبی تولید کنیم.
وی افزود: در زمینه پرورش میگو که در رتبه آخر قرار داریم می‌توانیم تا 60 هزار تومان توسعه تولید میگو در سواحل داشته باشیم و موجب اشتغال و درآمد شود. با استفاده از آب‌های پساب، آب‌های شور، اراضی ساحلی و باتلاقی نیز می توان پرورش ماهیان دریایی در خشکی را انجام داد و تا 96 هزار تن ماهی تولید کرد. در مجموع حداقل پتانسیل تولید 333 هزار تن شیلات در استان خوزستان وجود دارد و تولید محصولات شیلات 6 برابر افزایش خواهند یافت.
مشاور شرکت آساراب در طرح جامع توسعه شیلات خوزستان گفت: مجموع اعتبارات پیش‌بینی شده جهت توسعه شیلات استان خوزستان تا سال 1420، 500 میلیارد تومان یعنی سالیانه 25 میلیارد تومان است و از سال جاری تا سال 1400 باید 24 درصد این بودجه تامین شود.
فاطمی با بیان اینکه توسعه بازار وفرآوری نیز در این برنامه دیده شده است، بیان کرد: زمینه های پرورش آرتمیا، قورباغه و ماهی تیلاپیا برخی از این پتانسیل ها است و چنانچه این برنامه اجرایی شود خوزستان قطب محصولات شیلات کشور خواهد شد.
وی با اشاره به اهداف این برنامه، بیان کرد: مدیریت توسعه و ذخایر صیادی، توسعه آبزی پروری، ارزش افزوده و صادرات از اهداف اجرای این برنامه است.
فاطمی با اشاره به الزامات تحقق این برنامه، ادامه داد: تامین اعتبارات پیش‌بینی شده برای تحقق برنامه از سوی دولت، تقویت کمی و کیفی و اعتباری ساختار شیلات خوزستان به منظور افزایش توان اجرایی برنامه، افزایش نقش تشکل های شیلاتی در مدیریت شیلات، کوتاه و تسهیل کردن روندهای اخذ مجوزات فعالیت های شیلاتی خصوصاً در بخش خرد، تقویت و تسهیل فعالیت در عملکردها و روندهای بازار به ویژه صادرات برخی از این الزامات هستند.
مشاور شرکت آساراب در طرح جامع توسعه شیلات خوزستان عنوان کرد: همچنین در این راستا با سازمان آب و برق خوزستان و سازمان محیط زیست خوزستان جلسات متعددی برگزار شده و هماهنگی ها در حال انجام است.
وی با اشاره به پیشرفت برخی کشورها در زمینه توسعه تولیدات شیلات، بیان کرد: کشور ویتنام در مدت زمان 30 سال 4 میلیون تن محصول تیلاپیا تولید می کند با وجودی که در این برنامه برای تولید تنها 300 هزار تن برنامه ریزی شده است که با این منابع آبی این برنامه ریزی خجالت آور است. ویتنام با تولید 600 هزار تن میگو به بزرگترین تولید کننده میگو در جهان تبدیل شده است در حالی که ما بعد از 30 سال نتوانسته ایم 60 هزار تن میگو تولید کنیم.
فاطمی ادامه داد: زمانی که کشور تایلند میزان میگوی پرورشی خود را به 500 هزار تن رساند این دولت همه طرح ها را تعطیل و اولویت را تولید میگو در سطح کشور اعلام کرد. بنابراین اگر می خواهیم این برنامه اجرایی شود باید دولت هزینه کند و امکانات زیرساختی فراهم شود. طبق این برنامه تنها سالیانه 25 میلیارد تومان باید هزینه شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/137858/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

آغاز نوبت اول آزمون سراسری 1403 با گروه های آزمایشی ریاضی و انسانی

پهلوانی به قامت «حیدر»

عملیات وعده صادق سربلندی جهان اسلام

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

گفت و گوی دو خواهر کول بر در سریال نون خ 5

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش روشن شد!

فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

اعتراف جالب خانم مجری جنجالی صداوسیما جلوی مردم

چهره ها/ نجم الدین شریعتی در چایخانه حرم امام رضا(ع)

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

استاندار: توسعه صنایع تبدیلی در خوزستان حمایت می‌شود

ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت

فیلیپین نخستین حریف دختران والیبالیست در آسیا

عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

علی لاریجانی پیام داد

نقوی حسینی: پایداری‌ها از اصطلاح «پشم» خیلی ناراحت شدند

زهره حمیدی وضعیت بیماری‌اش را تشریح کرد؛ بعد از بیماری یک انسان جدیدتر شدم

شناسایی 16 متهم فراری در خرمشهر

5 تفاوت اساسی در کاشی و سرامیک - کاویان سرام

نوعدوستی کارمند یزدی برای آزادی زندانیان

کشف سکه‌های عتیقه مربوط به دوران اشکانیان از مسافر یک قطار

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک

توقیف 33 هزار لیتر سوخت قاچاق در کرخه؛ 2 نفر دستگیر شدند

نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

تو که با عاشقان درد آشنایی

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

اوقات شرعی ششم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر

بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است

دستگیری ماشین قاچاق سوخت در کرخه خوزستان

پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تبدیل به ضایعات بیش از 3 هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند

برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان

مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

سرگشتگی و یاس یک فضانورد