پیام خوزستان

آخرين مطالب

/گزارش/

زورخانه‌های مناسبتی! مقالات

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - علی‌رغم وجود زورخانه‌هایی در خوزستان، فعالیت این زورخانه‌ها تحت تاثیر عوامل مختلف، کم‌رنگ شده است.
  در سال‌های اخیر ورزش زورخانه‌ای در خوزستان تحت تاثیر عوامل مختلفی چون نبود تبلیغات برای آشنایی و جذب نوجوانان و جوانان، شرایط اقتصادی و نبود استراتژی فرهنگی موثر قرار گرفته است.
امروزه با ورود رشته‌های جدید و چندان جدی نگرفتن ورزش زورخانه‌ای، محیط پاک زورخانه که از هرگونه تکبر و غرور و بداخلاقی‌های موجود در دیگر رشته‌های دور بوده، تحت تاثیر قرار گرفته و بر این اساس فعالیت زورخانه‌های خوزستان کمرنگ شده است تا جایی که علاقه‌مندان به این رشته، تنها در مناسبت‌های مختلف دور هم جمع می‌شوند و هم اکنون نیز برنامه منسجم و تاثیرگزاری همچون گذشته برای جذب علاقه‌مندان به این رشته وجود ندارد.
* ورزش زورخانه‌ای تحت تاثیر مشکلات مالی
رضا محمدی، پدر ورزش باستانی و زورخانه‌ای خوزستان نیز با اشاره به مشکلات مالی برای پرداختن بیشتر به این رشته در استان می‌گوید: مشکل ورزش زورخانه‌ای این است که کسی کمک‌حال این رشته از نظر مالی نیست. اغلب زورخانه‌ها به صورت شخصی اداره می‌شوند و هیچ کمک مالی به صاحبان آن‌ها نمی‌شود و مطمئنا اگر ارگانی در این زمینه کمک کند، زورخانه‌ها فعال‌تر خواهند شد.
او که از سال 1340 تاکنون در ورزش باستانی مشغول به فعالیت است، ادامه می‌دهد: ورزش باستانی در کردار، اخلاق، گفتار و منش پهلوانی بسیار تاثیرگذار است و ما نیز تا آن‌جا که بتوانیم این موارد را به جوانان آموزش می‌دهیم ولی باید کسی هم باشد که به این ورزش کمک کند تا برای کسانی که در این حیطه مشغول به فعالیت هستند، دلگرمی بیشتری ایجاد شود.
این پیشکسوت با بیان این‌که رشته باستانی و زورخانه‌ای در خوزستان کمرنگ شده است، توضیح می‌دهد: تمام بزرگان کشتی از گود زورخانه رشد کرده‌اند ولی متاسفانه اکنون کسی به این رشته توجه ندارد. به هر حال باید بتوانیم یک سری شرایط و امکانات را برای جذب نوجوانان و جوانان جهت حضور در زورخانه‌ها فراهم کنیم.
وی همچنین با اشاره به نبود برنامه مشخصی برای رشته‌های پهلوانی و زورخانه‌ای استان، می‌گوید: در حال حاضر علاقه‌مندان به این ورزش وقتی مناسبتی باشد، در زورخانه کنار هم جمع می‌شوند و این گونه کار کردن خوب نیست و به همین دلیل نوجوانان و جوانان امروزی کمتر با رشته‌های باستانی و زورخانه‌ای آشنایی دارند. البته در گذشته به این صورت نبود و برنامه مدونی وجود داشت و تنها برای مناسبت‌ها در زورخانه حاضر نمی‌شدیم.
* تحت‌الشعاع قرار گرفتن ورزش باستانی با ورود رشته‌های جدید
اصغر آرامی، یکی دیگر از پیشکسوتان ورزش پهلوانی خوزستان نیز می‌گوید: بهترین ورزش بدنسازی و از بهترین ورزش‌های فرهنگی مذهبی ایران، همین ورزش زورخانه‌ای است. در شهرستان‌های مختلف استان، زورخانه‌هایی داریم ولی فعالیت آن‌ها به دلیل مشکلات مالی کمرنگ شده است، البته آن قدر رشته‌های رزمی و دیگر رشته‌های خاص روی کار آمده‌اند که این موضوع ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای را از نظر جذب نیرو تحت‌الشعاع قرار داده است.
پیشکسوت ورزش پهلوانی و باستانی ادامه می‌دهد: کمبود بودجه به صورتی است که شهرستان‌ها خودشان مجبور به تامین هزینه‌ها هستند. تامین بودجه نیز برای تدارک برنامه‌های مختلف ورزش‌های زورخانه‌ای بسیار مشکل و همین موضوع یک معضل است.
او رشته‌های باستانی و زورخانه‌ای را از نظر مرام و فرهنگ از زمین تا آسمان با رشته‌های دیگر متفاوت می‌داند و توضیح می‌دهد: نکته جالب رشته‌های باستانی و زورخانه‌ای این است که کار با صلوات، ذکر ائمه اطهار و ضرب آهنگ مرشد آغاز می‌شود و توفیق اجباری که وجود دارد، در پایان کار نیز تمام افراد حاضر در زورخانه دعا می‌کنند. مواردی که در هیچ ورزشی به این صورت دیده نمی‌شود.
آرامی ادامه می‌هد:‌ برخی زورخانه‌های استان نیز امکانات و وسایل ورزشی استاندارد را ندارند که این موضوع نیز در کمرنگ شدن رشته‌های باستانی و پهلوانی تاثیرگذار بوده است.
*صدا و سیما از عوامل تاثیرگزار در ترویج ورزش زورخانه‌ای
محمدکاظم مبشر، رییس هیات دزفول نیز با تاکید بر این‌ که علت کم‌رنگ شده فعالیت ورزش باستانی و زورخانه‌ای خوزستان باید بررسی و ریشه‌یابی شود، می‌گوید: باتوجه به این‌که صدا و سیما به پخش برنامه‌های زروخانه‌ای اهمیت نمی‌دهد، پس چه انتظاری برای فعالیت بیشتر در استان وجود دارد. تبلیغات غذای روح است. این ورزش به دلیل این‌که بودجه خاصی ندارد و برنامه های آن نیز از صدا و سیما پخش نمی‌شود، طبیعتا خروجی خاصی هم ندارد. کمرنگ شدن ورزش زورخانه‌ای در خوزستان و این‌که فقط برای برای مناسبت‌های مختلف کنار هم جمع می‌شویم، نگران‌کننده است. در حال حاضر اولویت مسوولان استان مسائل دیگر است و ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی اولویت نیست. به هر حال خود مسوولان باید دلسوز این رشته باشند، آن هم ورزشی که از همه نظر کامل است.
وی ادامه می‌دهد: مشکلات اقتصادی نیز در کم شدن فعالیت ورزش باستانی در خوزستان تاثیرگذار بوده است. همچنین مسوولان فدراسیون و دیگر مسوولان نیز به دلیل این‌که این ورزش پول‌ساز و مانند فوتبال نیست، به این رشته اهمیت نمی‌دهند.
این پیشکسوت با اشاره به افزایش آسیب‌های اجتماعی در جامعه، توضیح می‌دهد: با فعال شدن بیشتر ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی که در اخلاق و رفتار یک فرد بسیار تاثیرگذار است، می‌توان از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کرد. پس باید تلاش شود روی ورزش زورخانه‌ای سرمایه‌گذاری بیشتری صورت بگیرد.
*انتخاب رییس جدید هیات، شوکی برای تحول در ورزش باستانی خوزستان
ابراهیم نصیری، معاون توسعه ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان خوزستان نیز علت درباره کمرنگ شدن فعالیت ورزش باستانی و زورخانه‌ای استان می‌گوید: دوره مدیریت چهار ساله آقای افخمی رییس این هیات که جا دارد بسیار از او بابت کمک‌ها و تلاش‌هایش تشکر کنم، به پایان رسیده است و شاید در مدتی که دوره مدیریت او رو به پایان بود، برنامه‌های این رشته کمتر شد و همین نیز عاملی در کمتر شدن فعالیت زورخانه‌ای خوزستان است اما بسیار امیدواریم که با انتخاب رییس جدید هیات، ورزش زورخانه‌های خوزستان مجددا با برنامه کار کرده و شاهد فعالیت بیشتر آن باشیم. امیدوارم با حضور یک مدیریت تازه نفس و جدید در هیات خوزستان شاهد تغییر و تحولات بهتر از گذشته در این رشته باشیم.
وی ادامه می‌دهد: اگرچه شاید جوانان به برخی رشته‌ها همچون باستانی و زورخانه‌ای علاقه زیادی نشان ندهند اما از راه‌های مختلف می‌توان شرایط را برای حضور جوانان در زورخانه‌ها فراهم کرد که این موضوع نیز به سیاست‌ و برنامه‌های هیات در چگونگی جذب جوانان بستگی دارد، البته برگزاری منظم مسابقات زورخانه‌ای در کشور نیز می‌تواند به جذب علاقه‌مندان به این رشته تاثیرگذار باشد.
معاون توسعه ورزش اداره‌کل ورزش و جوانان خوزستان با اشاره به نقش صدا و سیما و تبلیغات در پررنگ شدن فعالیت ورزش زورخانه‌ای، می‌گوید: در حال حاضر آن‌قدر ورزش‌های نو و متنوع زیاد شده‌اند که جوانان بیشتر به سمت این رشته‌ها می‌روند ولی این‌ دلیل نمی‌شود که ورزش باستانی و زورخانه‌ای که یکی از تاثیرگذارترین ورزش‌ها در اخلاق ورزشی است، مورد تاثیر قرار گیرد. خود هیات‌ها باید برای جذب علاقه‌مندان برنامه داشته باشند و از تجربیات پیشکسوتان این رشته استفاده کنند.
هدف زورخانه پرورش روح و جسم ورزشکار در کنار هم است و باتوجه به این موضوع، فعال نبودن زورخانه‌ها در خوزستان نگران‌کننده است و می‌طلبد مسوولان ورزش فکر اساسی برای رونق بیشتر زورخانه‌‌ها داشته باشند تا زورخانه‌های استان دوباره احیا شده و صدای زنگ آن‌ها در سراسر خوزستان شنیده شود.
همچنین در میان این همه رشته نو و مدرن، بد نیست گاهی سری هم به زورخانه بزنیم تا منش پهلوانی را در میان ادب و تواضع باستانی‌کاران بیاموزیم. تربیت روح و جسم در فضای معنوی - ورزشی زورخانه‌ها، افرادی را از جنس پهلوان می‌سازد و اگر چه این روزها حال و هوای پهلوانی از بیشتر میادین ورزشی و ورزشگاه‌های کشور رخت بر بسته، ولی با ترویج فرهنگ باستانی می‌توان به بهتر شدن جو این اماکن و حاکم شدن اخلاق مداری در میادین ورزشی کمک کرد.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/123823/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تو که با عاشقان درد آشنایی

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

اوقات شرعی ششم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر

بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است

دستگیری ماشین قاچاق سوخت در کرخه خوزستان

پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تبدیل به ضایعات بیش از 3 هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند

برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان

مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

آغاز اردو از هجدهم

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

کاخ سفید: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای توماج صالحی

رئیس‌جمهور وارد تهران شد

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟

گزارش رئیسی از سفر به پاکستان و سریلانکا: برگزاری این سفر در این مقطع، پیام مهمی داشت

برنامه‌ریزی برای افتتاح 45 پروژه زیرساختی گردشگری

انتقال مالکیت شرکت هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تسریع شود

در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

ربودن کودک 4 ساله از مقابل چشمان مادرش

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران

سقوط مرگبار مادر 19 ساله در ارتفاعات ماغر

بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟

پیروزی سخت یونایتد مقابل قعرنشین در شب خروج لیورپول از کورس قهرمانی!

کار سخت عقاب‌ها در فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا

انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!

علیرضا فغانی یکی مثل کولینا برای آسیایی‌ها