پیام خوزستان

آخرين مطالب

کشاورزی خوزستان جان دوباره می گیرد مقالات

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - اهواز - بخش کشاورزی خوزستان که در سیلاب مهیب فروردین ماه 1398 خسارات سنگینی را متحمل شد، رفته رفته با از سرگیری کشت تابستانه جان دوباره می گیرد و امید جای نگرانی ها را خواهد گرفت.

سیلاب ویرانگر اخیر بیش از 200 هزار هکتار اراضی مرغوب استان را دچار آبگرفتگی کرد و بیش از 82 هزار میلیارد ریال خسارت به بارآورد، با این وجود کشاورزان تلاشگر خوزستانی مصمم هستند با زیرکشت بردن حدود 500 هزار هکتار، فصل جدیدی از کار و تلاش را در فصل تابستان شروع کنند.
خروج سیلاب از اراضی که دچار آبگرفتگی شده اند رفته رفته به روزهای پایانی نزدیک شده و پیش بینی ها حاکی از آن است که تا پایان خرداد جاری مانداب ها از اراضی کشاورزی به سمت زهکش ها یا رودخانه ها هدایت می شوند.
مسئولان جهاد کشاورزی خوزستان ضمن ابراز امیدواری به شروع کشت تابستانه در روزهای آینده می گویند بخش مهمی از اراضی مورد نظر در غرب، شمال و مرکز خوزستان به زیرکشت تابستانه به خصوص ذرت دانه ای و علوفه ای، برنج، کنجد و صیفی جات خواهد رفت.
** لغو محدودیت و ممنوعیت کشت تابستانه در خوزستان
استاندار خوزستان گفت: امسال برای نخستین بار در دهه های اخیر هیچ گونه محدودیت و ممنوعیت کشت تابستانه در استان وجود ندارد و کشاورزان بدون دغدغه و نگرانی می توانند هر نوع محصولی را کشت کنند.
غلامرضا شریعتی یکی از دلایل محدودیت و ممنوعیت کشت تابستانه در سال های گذشته را کمبود آب عنوان کرد و افزود: امسال به برکت بارندگی های بسیار مناسب و ذخیره سازی حدود 24 میلیارد متر مکعب پشت سدهای خوزستان، بخش کشاورزی به عنوان موتور محرکه اقتصاد خوزستان سال پرمحصولی را نوید می دهد.
وی با اشاره به اینکه اراضی کشاورزی خوزستان که در جریان سیلاب اخیر دچار آسیب شدند به سرعت در حال آماده سازی هستند می گوید: امسال هیچ کشاورزی در خوزستان نباید دغدغه ای در خصوص تامین آب داشته باشد و زیرساخت های برای کشت تابستانه به سرعت در حال آماده سازی است.
نماینده عالی دولت در خوزستان با اشاره به اینکه ذخایر آب کشاورزی در سدهای خوزستان حتی تکاپوی کشت پاییزه امسال را نیز می دهد افزود: با وجود خسارات سنگین سیلاب درخوزستان، برکات زیادی برای توسعه کشاورزی و تامین حقابه های تالاب های خوزستان داشته است.
وی گفت: دولت با همکاری بانکها همه توان خود را برای پرداخت خسارات سیل به کشاورزان به کار گرفته است و امیدواریم با پرداخت کامل غرامت به کشاورزان تا 2 ماه آینده، کشاورزان بتوانند از زیر بار خساراتی که به آنان از ناحیه سیلاب اخیر تحمیل شده ، کمر راست کنند.
شریعتی با اشاره به چشم انداز امیدبخشی از کشاورزی خوزستان گفت: بیش از 98 درصد حجم تولیدات محصولات کشاورزی خوزستان با تامین آب مورد نیاز محقق می شود بنابراین کشاورزان نگرانی خاصی از بابت تامین آب نداشته باشند و با قوت قلب کشت تابستانه را ازسربگیرند.
** رونق کشت تابستانه در خوزستان
رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: امسال کشت تابستانه در خوزستان با وجود ذخایر مطمئن آب در سدهای مهم استان، محدودیتی ندارد.
کیخسرو چنگلوایی با بیان اینکه کشاورزان شالیکار نیز برای تامین آب مشکلی نخواهند داشت افزود: در سال های گذشته بخصوص در سال زراعی گذشته که استان با خشکسالی شدیدی رو به رو بود محدودیت و ممنوعیت برای برخی کشت ها وجود داشت ولی امسال هرآنچه شبکه های آبرسانی توان و گنجایش داشته باشند آب به سمت مزارع هدایت می شود.
وی با اشاره به اینکه اراضی که دچارآبگرفتگی شده اند بجز حدود 10 هزار هکتار از آب خارج شده اند پیش بینی کرد در چند هفته آینده با بسیج امکانات، موتورپمپ های قوی و بازسازی شبکه های فرعی آبرسانی بتوان از هر نظر اراضی کشاورزی را برای کشت تابستانه مهیا کرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان افزود: امسالی به لحاظ سطح کشت تابستانه در استان که به 500 هزار هکتار می رسد سالی استثنایی خواهد بود و به طور قطع سطح تولیدات محصولات تابستانه نظیر برنج، حبوب، ذرت دانه ای و علوفه ای، دانه های روغنی به خصوصی کنجد به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
وی با اشاره به روند پرداخت غرامت به کشاورزانی که در سیلاب اخیر خسارات زیادی را متحمل شدند افزود: بخشی از غرامت ها پرداخت شده ولی درهفته های آینده روند پرداخت خسارات شتاب می گیرد که این خود در فراهم کردن نهاده های کشاورزی برای کشت تابستانه بسیار مهم و تعیین کننده است.
چنگلوایی پیش بینی کرد با تامین آب مورد نیاز کشت تابستانه و پاییزه، مجموع تولیدات کشاورزی خوزستان برای نخستین بار از مرز 16 میلیون تن عبور کند.
**سدهای خوزستان برای کشت تابستانه آماده می شوند
مدیر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به پایان آبگیری سدهای استان گفت: سیاست برنامه ریزی مخازن سدهای استان اکنون تامین کشت تابستانه است و با توجه به تکمیل ظرفیت مخازن آنها، محدودیت خاصی در تامین مصارف وجود ندارد.
داریوش بهارلویی بیان کرد: پس از فروکش کردن سیل، سیاست برنامه ریزی مخازن سدهای استان، کاهش تدریجی و منظم رهاسازی آب بود تا شرایط بازگشت اهالی روستاهای سیل زده فراهم شود.
وی انجام کشت تابستانه را اولویت برنامه ریزی سدهای استان عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه مخازن سدهای استان تقریبا پر شده است، محدودیت خاصی در تأمین مصارف معمول و نرمال مناطق مختلف وجود ندارد.
بهارلویی خاطرنشان کرد: اولویت همیشگی در برنامه ریزی منابع آب سدهای خوزستان تأمین آب شرب، کشاورزی و مصارف محیطی زیستی بوده و بعد از آن سایر مصارف مد نظر قرار می‌گیرد که در سال آبی جاری با توجه به تکمیل شدن ظرفیت سدها، تأمین نیازهای مختلف در صورت مصرف صحیح و به اندازه با مشکلی مواجه نخواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به تنظیم میزان خروجی آب متناسب با شرایط و مصارف در همه حوضه‌ها گفت: در حال حاضر دبی خروجی سد دز 400 متر مکعب درثانیه، سد گتوند علیا 600 مترمکعب در ثانیه و سد مارون 70 متر مکعب در ثانیه است و این حجم آورد آب برای ازسرگیری کشت تابستانه
در خوزستان مناسب است ولی در صورت نیاز بیشتر، رهاسازی آب سدها افزایش می یابد.
**آماده سازی اراضی کشاورزی خوزستان برای کشت تابستانه
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: با همیاری مجموعه وزارت نیرو و کشاورزی آماده سازی اراضی کشاورزی خوزستان مراحل نهایی را طی می کند.
عباس کشاورز تصریح کرد: هیچ کشاورز خوزستانی در کشت تابستانه بدون بذر نمی ماند و دیگر نهاده های کشاورزی در حال فراهم شدن است.
وی گفت: در سال زراعی 1398-1397 جز در تولید شکر، شاهد افزایش سایر محصولات کشاورزی و باغی در کشور خواهیم بود به طوری که امسال به طور میانگین شاهد افزایش 19.5 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور خواهیم بود که سهم استان از این افزایش بیش از یک میلیون تن خواهد بود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به خسارت سنگین سیلاب اخیر در خوزستان اظهار داشت: ضرورت دارد روحیه کشاورزان برای ازسرگیری فعالیت تولیدی در سال "رونق تولید" تقویت شود لذا نخستین گام برای تقویت روحیه آسیب دیده کشاورزان خوزستانی، بخشودگی کامل آب بهای پاییز 1397 از سوی وزارت نیرو است، پرداخت اقساط بانکی کشاورزان به تعویق افتد و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار آنان قرار گیرد و پرداخت غرامت به آنان با سرعت بیشتری انجام شود.
کشاورز با بیان اینکه برای تامین آب کشت تابستانه و پاییزه مشکلی نخواهد بود افزود: دولت در پرداخت غرامت به کشاورزان خوزستانی شتاب خواهد کرد تا زمینه برای مهیا کردن کشت تابستانه فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه رسوبات سیلاب برای حاصلخیزی اراضی کشاورزی بسیار مفید خواهد بود و شوری خاک را کاهش می دهد افزود: استفاده از این رسوبات حاصلخیز می تواند خاک مزارع کشاورزی را غنی کرده و تولید محصولات کشاورزی را افزایش می دهد بنابراین رسوبات سیلاب در اراضی کشاورزی خوزستان، نه تنها هیچ ضرری ندارد بلکه برای رشد محصولات کشاورزی بسیار مفید است.
استان خوزستان 1.2 میلیون هکتار اراض زیرکشت پاییزه و تابستانه دارد.در سالهای گذشته کمبود آب عامل محدوده کننده ای برای توسعه بخش کشاورزی خوزستان بوده که امسال به نظر می رسد مشکل کم آبی وجود نداشته باشد.
طبق برنامه ریزی صورت گرفته، در افق کشاورزی سال 1404 خوزستان، مجموع تولیدات کشاورزی، باغی و آبزیان، گوشت قرمز و سفید و شکر با اجرای طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری به 25 میلیون تن خواهد رسید.
ارزش سالانه تولیدات بخش کشاورزی خوزستان حدود 110 هزار میلیارد ریال است.
6065/6002/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/120629/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟

ربیعی: از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان خواهش می‌کنم مدتی تصمیم نگیرید

فارن‌پالسی: بایدن با تحریم نفتی ایران به دام نمایندگان افراطی نیفتد

پاسخ معنادار سعید حجاریان به یک منتقد نااُمید در توئیتر

نامزد دور دوم انتخابات: شفافیت مجلس قبل مورد نقد است

تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان

اتوبوس اخراجی‌های گوگل

احتمال رگبار و رعد و برق در برخی مناطق خوزستان

بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان

حذف بیش از 3 تن مرغ غیر قابل مصرف از چرخه مصرف انسانی

گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست

لیبرمن به مقامات صهیونیست: به خانه‌تان بازگردید

تاکید سخنگوی گردان‌های طولکرم بر ادامه مقاومت

زهره حمیدی ازوضعیت پس از سرطان گفت/انسان دیگری شدم و حالم خوب است

افشاگری صهیونیست ها از کارشکنی نتانیاهو در مسیر تبادل اسرا

140هزار دانش آموز در امتحانات نهایی خوزستان شرکت می‌کنند

136 دستگاه تاکسی جدید آماده تحویل به رانندگان اهوازی

سخنرانی اخیر ابوعبیده، نویدبخش پیروزی مقاومت بود

حضور مهمانان جبهه مقاومت در اجلاس پیرغلامان حسینی کرمان

افزایش دما و رطوبت در راه خوزستان

آب سه منقطه از خرمشهر قطع شد

خرید بیش از 370 هزار تن گندم در خوزستان

ساخت و بازسازی بیش از 200 قطعه توسط متخصصان نیروگاه رامین اهواز

جریان مقاومت در مقیاس منطقه‌ای و جهانی فراگیر شده است

حزب الله: مرکز تجمع دشمن صهیونیست را در حرش نطوعه هدف قرار دادیم

استقرار 12 پایگاه اورژانس در مسیر زائران اربعین در شلمچه

مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است

آغاز آبرسانی به هفت شهر و 136 روستای هرمزگان

سردبیرالاخبار: عملیات «وعده صادق» قدرت ایران را ثابت کرد

ورزشگاه دیدار ملاثانی و سپاهان در جام حذفی تغییر کرد

ساخت یک موشک جدید برای جستجوی حیات در سیاره زهره

بیاین راجع‌ به محاسن کوله بری صحبت کنیم

همدم تازه منوچهر هادی پس از یکتا ناصر!

سختی‌های فیلم‌سازی از زبان سیدجواد هاشمی

عکس تلسکوپ فضایی هابل از یک دمبل فضایی!

احیای نظریه مکانیک کوانتومی؛ واضح‌ترین تصویری که تاکنون از اتم‌‌های منفرد ثبت شده است

آتش‌سوزی منزل مسکونی در منطقه شکاره2 اهواز؛ 3 نفر مصدوم شدند

برآورد خسارت 20 هزار میلیارد تومانی ‌ناشی از آلودگی هوا در اهواز

کاپیتان بهترین بازیکن ایران و قرقیزستان

شمسایی: حذف ژاپن شگفتی نبود!

لقب جدید AFC به فوتسال ایران

چرا یزدانی به اردوی تیم ملی نیامد؟

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

بهسازی جاده قدیم «نمره‌ یک» به امیدیه از سوی نفت و گاز آغاجاری

5 اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر، نویسنده و مترجم معاصر، دکتر محمدعلی اسلامی ندوشن

خاطرات پردردسر برادر «جین آستن»

مخبر: اقتدار کشور ناشی از اعتماد نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است

جزئیات مراسم تودیع و معارفه معاون اول قوه قضائیه/ اژه ای: ما مسئولان قضایی گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم

بیانیه مشترک تهران و اسلام‌آباد؛ مرز مشترک 2 کشور باید «مرز صلح و دوستی» باشد