پیام خوزستان

آخرين مطالب

دغدغه ای به نام سیل بندهای بدون متولی در خوزستان مقالات

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان- در حالی برای اولین بار فرمانداران شهرستان های آسیب دیده در سیلاب اخیر در پنجمین جلسه قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده که یکشنبه در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار شد؛ حضور پیدا کردند که اصلی ترین خواسته آنها ترمیم و بازسازی سیل بندها به منظور پیشگیری از بحران های احتمالی اعلام شد.

در همین خصوص فرماندار اهواز با اشاره به اینکه برخی از مزارع این شهرستان دچار آبگرفتگی هستند، ادامه داد: از زمان بحران سیل تاکنون اعتباری برای انجام کارهای اساسی پرداخت نشده است.

جمال عالمی نیسی با بیان اینکه یک ستاد معین با عضویت شهرداری اهواز به منظور خروج آب از مزارع تشکیل شده است، گفت: این درحالی است که شهرداری در کارهای خود مانده و شهر اهواز با توجه به مشکلات و خسارت هایی که در سیل اخیر به آن دچار شد این امکان را ندارد که در روستاها کاری انجام دهد کما اینکه تا این لحظه هم اقدامی صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: نبود سیل بند در بخش های مرکزی و اسماعلیه اهواز به یک نگرانی جدی تبدیل شده و باید توجه داشت که مقطع زمانی فعلی دوره انجام کار برای احداث، ترمیم و بازسازی سیل بندها است و اگر بنا باشد که کاری صورت بگیرد اختلاف نظری که بین وزارتخانه های کشور و نیرو مبنی بر اینکه کدام دستگاه متولی سیل بندها است باید حل شود.

فرماندار شهرستان اهواز تاکید کرد: ممکن است همزمان با شروع فصل بارندگی، استان دچار بحران مجدد سیل شود و از این بابت ضروری است که سیل بندها هرچه زودتر تعیین تکلیف شوند.

عالمی نیسی در بخش دیگری از این نشست به خسارت های وارده در سیل اخیر به شهرستان اهواز اشاره کرد و گفت: تاسیسات آب شرب روستاها و ایستگاه های پمپاژ آسیب دیده اند و بازسازی آنها شروع شده اما همچنان دچار مشکلات اعتباراتی هستیم.

وی تصریح کرد: راه ها، پل ها و مسیرهای ارتباطی روستایی در شهرستان اهواز دچار آسیب جدی شده اند که باید مشکلات آنها حل شود.

فرماندار شهرستان اهواز با بیان اینکه برای انجام اقدامات بازسازی نیاز به اعتبارات کلان دولتی است، یادآور شد: فضاهای آموزشی باید مورد ترمیم قرار بگیرند و در نهایت بهسازی روستاهایی که آسیب دیده اند نیاز به توجه ویژه دارند که در این رابطه نیاز است تا قرارگاه بازسازی استان به فکر تامین و ابلاغ اعتبار به دستگاه های اجرایی باشد.

سیل بندها ترمیم نشوند کشت تابستانه انجام نمی شود

فرماندار شهرستان دشت آزادگان در این خصوص به پراکندگی سیل بندها و انتهایی بودن این شهرستان در تخلیه سیلاب اشاره کرد و گفت: در صورتی که سیل بندهای این شهرستان ترمیم نشود این احتمال وجود دارد که کشت تابستانه انجام نشود.

حمید سیلاوی افزود: یک هزار و 350 متر سیل بند تخریب شده وجود دارد و تاکنون فقط 70 متر از این سیل بندها ترمیم شده اند.

وی یادآور شد: امکانات و تجهیزات موجود کفاف سرعت عمل لازم را ندارد و این موضوع باعث شده کار در دشت آزادگان با مشکلات متعددی همراه باشد.

فرماندار شهرستان دشت آزادگان با بیان اینکه از 54 هزار هکتار زمین کشاورزی که به زیر آب رفته تنها 20 هزار هکتار آماده کشت شده، گفت: برای اینکه 34 هزار هکتار باقی مانده از زیر آب خارج شود نیاز است تا از ظرفیت پیمانکاران فعال استان استفاده شود.

سیلاوی همچنین از خروج کامل استان تهران به عنوان استان معین در شهرستان دشت آزادگان به دلیل پایان ماموریت اداری کارکنان آن خبر داد و گفت: همزمان با پایان ماموریت این نیروها تجهیزات استان تهران از منطقه خارج شده است.

سازمان آب و برق خوزستان سیل بند شهر حمیدیه را تعیین تکلیف کند

سرپرست فرمانداری حمیدیه همچنین در این نشست اظهارداشت: در خصوص بحث سیل یکی از مشکلات اساسی در حوزه شهر بحث سیل بندها است که به دلیل بحران سیل این موضوع به عنوان یک اولویت تبدیل شده و باید تاکید کرد که اگر همت مردم حمیدیه در احداث سیل بند نبود این شهر با مشکلات جدی رو به رو می شد.

شاهین هاشمی خواستار تعیین تکلیف سیل بند حمیدیه از سوی سازمان آب و برق شد و گفت: این سازمان باید بررسی های لازم را انجام دهند که آیا همین سیل بند در جایی که ایجاد شده باید همچنان پابرجا باشد که در این صورت نیاز است نسبت به تقویت آن اقدام فوری صورت بگیرد.

وی اهمیت موضوع سیل بند حمیدیه را به این دلیل دانست که شهر با دبی کمتر از یکهزار متر مکعب ممکن است دوباره دچار آبگرفتگی شود.

سرپرست فرمانداری حمیدیه یادآور شد: شهرستان حمیدیه 40 کیلومتر سیل بند دارد که عملاً برای اصلاح و یا تقویت آن اقدامی صورت نگرفته است.

هاشمی همچنین با اشاره به اینکه در سیل اخیر 40 کیلومتر از جاده های روستایی این شهرستان دچار آسیب شده اند، اضافه کرد: علاوه بر این نیز تعداد 800 پایه برق به همراه شبکه آب روستایی دچار آسیب شده اند و 14 مدرسه خسارت دیده اند که از این تعداد 6 مدرسه نیاز به بازسازی دارند و اگر تا مهرماه امسال ساخت این واحدهای آموزشی تمام نشود مجبور هستیم که از کانکس برای تحصیل دانش آموزان استفاده کنیم.

کناره های رودخانه کارون دچار فرسایش شده است

فرماندار شهرستان کارون در این نشست به موضوع ورود حریم رودخانه به مناطق مسکونی در بخشی از روستاهای شهرستان اشاره کرد و گفت: بعد از سیلاب اخیر کناره های رودخانه دچار فرسایش شده و باعث خسارت به بخشی از منازل روستایی شده است.

معصومه خنفری افزود: روستاهای کارون همه ساحلی هستند و با توجه به اینکه بیشترین پیچ و خم رودخانه کارون در این شهرستان وجود دارد این موضوع به ایجاد فرسایش بیشتر کمک کرده است.

وی با اشاره به اینکه شهرستان کارون به دلیل وجود کانال های انتقال آب از چهار طرف در محاصره آب قرار دارد، گفت: همین موضوع ضرورت توجه به ایجاد سیل بند در این شهرستان را دوچندان کرده است.

بانک ها هنوز ساز و کار لازم برای پرداخت تسهیلات ساخت را ندارند

فرماندار شوشتر در نشست قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده استان اظهار داشت: در شعیبیه شوشتر 2 هزار و 818 واحد مسکونی مورد ارزیابی قرار گرفته اند که از این تعداد 708 واحد نیاز به تجدید بنا دارند و با توجه به پایین رفتن سطح آب های زیر زمینی و نشست آنی زمین امکان دارد این تعداد به 800 واحد افزایش یابد.

حسین پنبه دانه پور اضافه کرد: علاوه بر این 485 واحد نیاز به تعمیر دارند و از بین یک هزار و 917 وام معیشتی تا کنون 670 فقره تسهیلات بلاعوض پرداخت شده است اما برای 694 فقره پرونده ارسالی به بانک ها به منظورتسهیلات بانکی ویژه تجدید بنا تسهیلاتی پرداخت نشده و این به دلیل نبود ساز و کار لازم در بانک ها است.

وی تصریح کرد: مردم متوجه کندی در انجام کارها شده اند و ممکن است در آینده منجر به اعتراضاتی شود که به همین دلیل لازم است پیگیری لازم در این زمینه صورت گیرد و مشکلات به وجود آمده برطرف شوند.

بیشترین فشار سیل خوزستان متوجه شوش بود

فرماندار شهرستان شوش همچنین با بیان این ادعا که بیشترین فشار سیل خوزستان به این شهرستان وارد شد، گفت: 120 هزار هکتار از اراضی شوش به زیر آب رفت که 26 هزار هکتار آن مزارع کشاورزی بود.

عدنان غزی تصریح کرد: 69 روستای شوش درگیر سیل شدند که در این بین 2هزار و 500 واحد روستایی و 10 باب واحد مسکونی در شهر به زیر آب رفتند.

وی یادآور شد: 33 کیلومتر راه روستایی در سیل اخیر دچار خسارت شد و علاوه بر این 30 دستگاه ترانس برق به دلیل سقوط پایه ها از بین رفت.

غزی افزود: در این بین 6 کیلومتر شبکه برق فشار قوی در شهرستان شوش از بین رفت و همچنین 6 باب از تاسیسات آب روستایی دچار آبگرفتگی شدند.

استناد سازمان آب و برق خوزستان به قانون خطرات سیل سال 1348

فرماندار شهرستان باوی نیز در این نشست با تاکید بر اینکه تعیین متولی سیل بندها باید مشخص شود، گفت: طی نامه ای از سازمان آب و برق استان استعلامی صورت گرفت و خواستار تعیین تکلیف در این زمینه شدیم که این سازمان به استناد قانون مربوط به خطرات سیل سال 1348، وزارت کشور را متولی و مسئول ترمیم سیل بندها دانست.

منوچهر ورناصری ادامه داد: اگر واقعاً وزارت کشور متولی این سازه ها است لازم است تا اعتباری به این منظور اختصاص پیدا کند تا با تمهیداتی که صورت می گیرد از وقوع حوادث بعدی که در معرض آن هستیم پیشگیری شود.

به گفته وی شهرستان باوی هیچگونه سیل بند سالمی ندارد.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود خواستار شفافیت در نوع کشت تابستانه شد و گفت: سازمان آب و برق در این زمینه نظر متفاوتی دارد و موضوع رفع محدودیت ها جهت انجام کشت تابستانه با ابهاماتی همراه شده است.

سیل کمترین خسارت را بخاطر تقویت سیل بندها به خرمشهر وارد کرد

سرپرست فرمانداری ویژه خرمشهر با بیان اینکه پیش از وقوع سیل در خوزستان 18 کیلومتر سیل بند در این شهرستان تقویت و احداث شد، گفت: به همین دلیل خرمشهر دچار کمترین خسارات ناشی از این بحران در سطح استان شد اما انتظار می رود که برای این سازه ها متولی مشخصی تعیین شود.

کورش مودت تصریح کرد: میزان خسارت برآورد شده در شهرستان خرمشهر 320 میلیارد ریال است که بیشترین آن در بخش کشاورزی است.

بانک ها تسهیلات ساخت و تعمیر واحدهای آسیب دیده را پرداخت کنند

مدیرکل بنیاد مسکن استان خوزستان در این نشست با اشاره به اینکه از بین حدود 17 هزار واحد مسکونی که نیاز به تسهیلات ساخت و تعمیر دارند تعداد 145 واحد موفق به دریافت وام شده اند، گفت: تسهیلات بانکی که به این امر اختصاص داده شده بود در ابتدا قرض الحسنه نبود که بعد از آن مصوبه دولت تبدیل به تسهیلات با کارمزد چهار درصد شد و از همین رو آیین نامه های بانکی دچار تغییراتی شد که باعث تفاوت به وجود آمده شده است.

مسعود انصاریان خواستار پیگیری مسئولان استانی برای رفع مشکلات به وجود آمده در پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای مسکونی آسیب دیده در سیلاب شد.

وی افزود: تا امروز تعداد 21 هزار واحد مسکونی در سطح شهرها و روستاهای خوزستان از نظر خسارت ناشی از سیل ارزیابی شده اند و تعداد واحدهای تخریبی که نیاز به احداث دارند در نقاط شهری یک هزار و 268 مورد و در نقاط روستایی 3هزار و 300 واحد هستند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان ادامه داد: تعداد واحدی های تعمیری شهری و روستایی 12 هزار و 359 واحد می باشد که تا امروز از این تعداد برای 11 هزار و 822 مورد تشکیل پرونده شده و تعداد چهار هزار 776 مورد به سیستم بانکی معرفی شده است.

انصاریا یادآورشد: جمع تسهیلات بلاعوض تخصیص یافته به استان در مجموع سه هزار و 820 میلیارد ریال است.

بر اساس این گزارش، فرهاد ایزدجو مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: سازمان آب و برق خوزستان هیچ وظیفه ای از نظر قانونی در قبال ساخت سیل بندها ندارد اما با توجه به شرایط بحرانی و با دستور استاندار خوزستان این کار از سوی این سازمان انجام صورت می ود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/120115/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واژگونی مرگبار پراید در محور هفتکل -اهواز

وحشت صهیونیست‌ها از حملات موشکی مقاومت فلسطین

حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه هوایی «عوبدا» رژیم اسرائیل

امام جمعه آبادان: از فردا به کم حجابان به شکل گسترده‌تری تذکر لسانی داده شود

دادستان بندرامام: حادثه اسکله پتروشیمی رازی در دست بررسی است

نویدکیا به هیچکس باج نمی‌دهد (عکس)

حمله موشکی حزب‌الله لبنان به تجمع نظامیان صهیونیست

لبخند گلرهای کی‌روش: رحمان و حامد نمی‌بازند(عکس)

امام جمعه آبادان : از فردا به کم حجاب ها به شکل گسترده‌تری تذکر لسانی داده شود

آتش‌سوزی یک قایق مسافربری در آب‌های شهرستان دزپارت

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

ادامه حملات حزب الله لبنان به مواضع رژیم صهیونیستی

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

تولید پایدار سوخت در پالایشگاه تهران با تنوع‌بخشی به سبد محصولات

اوج استرس در آزادی؛ هوادار استقلال دچار حمله قلبی شد!

فولاد خوزستان 0 - 1 مس رفسنجان/ شاگردان نویدکیا با دست پر به خانه برگشتند + فیلم

پیروزی مس رفسنجان برابر فولاد خوزستان در لیگ برتر فوتبال

گلزن شمس آذر: برای ما جوان‌ها جو آزادی سنگین بود

ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند

حمله موشکی مقاومت به غلاف غزه در 196 مین روز جنگ

ویسی: با ناسزا گفتن چیزی عوض نمی‎‌شود/ نیاز به یک برد داریم

هفته 24 لیگ برتر فوتبال؛ برتری مس رفسنجان در زمین فولاد خوزستان

ویسی: اوضاع فولاد خراب‌تر شده است

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

5 مصدوم در پی انحراف از جاده خودرو در محور خرمشهر به اهواز

ببینید | خوشحالی جواد نکونام بعد از گل دوم استقلال بر روی سکوهای آزادی

راهپیمایی مردم کرمان در حمایت از سپاه+ فیلم و عکس

5 مصدوم در حادثه انحراف خودرو از جاده در محور خرمشهر به اهواز

شب شعری با عنوان «وعده صادق» در شهرستان لاهیجان

حمله مقاومت لبنان به تجهیزات جاسوسی صهیونیست‌ها

پیروزی مس برابر شاگردان ویسی با گلزنی بازیکن مازاد فولاد!

دیدار نکونام با هوادار ویژه استقلال در استادیوم آزادی

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

ورود هواداران به ورزشگاه آزادی برای تماشای بازی استقلال و شمس آذر تا دقیقه 26 همچنان ادامه دارد! / فیلم

سه مربی تیم ملی در ورزشگاه وطنی و آزادی

برتری استقلال مقابل شمس آذر در نیمه اول

برخورد موتورسیکلت با تیر برق جان دو جوان سردشتی را گرفت

افزایش مزارع پرورش میگو در خوزستان

پیکر جانباز شهید «کلیوند عباسی» در اهواز تشییع شد

استقلال 2 - شمس آذر 0

پرسپولیس با ذخیره‌ها تیم رضا عنایتی را شکست داد

احیای پتروشیمی آبادان کلید خورد

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

گزارش زنده: استقلال 0 - 0 شمس‌آذر

حضور هواداران شمس آذر در ورزشگاه آزادی در جریان بازی با استقلال / فیلم

ناکامی سارقان در یزد توسط عوامل گشت رضویون

لیبرمن: در مسیر پیروزی نیستیم/ اوضاع جبهه شمالی خطرناک است

منطقه زیبای پامنار خوزستان (فیلم)

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

عرضه شفاف فرآورده‌های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بورس انرژی